Glendale
Columbia v Panama - CONMEBOL Copa America USA 2024 Foto: Jamie Squire/Ritzau Scanpix

Colombia og Uruguay skal møde hinanden i semifinalerne i Copa America. Panama og Brasilien er ude.

Slaget i den ene af to semifinaler i Copa America står mellem Colombia og Uruguay.

Det står klart, efter at begge hold spillede sig videre i turneringen natten til søndag dansk tid.

Colombia slog Panama ud af slutrunden i sit kvartfinaleopgør. Vinderholdet kom allerede i løbet af kampens første kvarter foran 2-0.

Det første mål kom kun otte minutter inde i kampen med et hovedstød fra Jhon Córdoba, mens det andet rullede ind efter 16 minutter, da James Rodríguez scorede på et straffespark.

Fire minutter før pausen blev Colombias føring så øget til 3-0 af Liverpool-spilleren Luis Diaz.

I anden halvleg fortsatte den colombianske målfest, da Richard Rios efter 70 minutter scorede.

Holdet sikrede femte og sidste mål fire minutter inde i forlænget spilletid på et straffespark af Miguel Angel Borja.

Panama, der har danskspanieren Thomas Christiansen i spidsen som landstræner, er dermed sendt ud.

Et par timer senere var også Brasilien sendt ud af turneringen, da Uruguay slog brasilianerne i turneringens sidste kvartfinale.

Efter straffesparkskonkurrence sikrede Uruguay semifinalepladsen, da ingen hold formåede at score i hverken ordinær eller forlænget spilletid.

Uruguay spillede den sidste del af kampen med blot ti spillere på banen, da Nahitan Nández blev tildelt rødt kort som følge af et VAR-tjek.

Uruguays Darwin Nunez stod for kampens bedste chance, men det lykkedes altså aldrig at få bolden i mål.

I den anden semifinale skal Argentina, der er forsvarende mester, op mod Canada.