Daniel Wagner fordobler sølvhøst ved paralympiske lege

Paris
Men''s 100m - T63 Final: Paraolympic Games Athletics day 5 Foto: Ulrik Pedersen/Ritzau Scanpix

For anden gang i karrieren vandt Daniel Wagner sølv ved de paralympiske lege i Paris - denne gang i 100 meter.

Daniel Wagner vandt mandag aften sølv i 100 meter ved de paralympiske lege.

Det var den anden sølvmedalje for danskeren ved legene i Paris. Tidligere ved legene i Paris vandt Daniel Wagner også sølv i længdespring.

Det er samtidig Danmarks femte medalje ved PL. Målsætningen lyder på i alt otte medaljer, så det nærmer sig.

Daniel Wagner leverede i finalen en imponerende præstation og slog personlig rekord for anden dag i træk på Stade de France - denne gang i tiden 12,08 sekunder.

Dermed skar han yderligere 13 hundreddele af sin rekord, som han satte så sent som søndag aften i det indledende heat.

- Det er mega glæde, der fylder mig nu. Den her sølvmedalje føles som en guldmedalje, siger Daniel Wagner.

Amerikaneren Ezra Frech vandt guld i tiden 12,06 sekunder, så Daniel Wagner var kun to hundreddele fra vinderen.

Brasilianeren Vinicius Goncalves Rodrigues tog bronzen i tiden 12,10 sekunder, så det var en helt utrolig tæt finale.

Dermed endte resultatet for Daniel Wagner med samme udbytte som ved PL i Rio i 2016. Her vandt han også sølv i 100 meter.

- Det var også både en forløsning og en stor oplevelse. Der er ikke noget bedre, end når man går ind og overrasker, men det er sindssygt svært at gøre. Det her var en overraskelse, og det føles ekstremt godt.

- Det er så vildt, hvad en tusindedel af et sekund kan betyde. Enten er det den fedeste følelse i dit liv, eller også er det den værste. Det her er bare den fedeste følelse, siger Daniel Wagner.

Ved de paralympiske lege er 100 meter-løbet en prestigefyldt disciplin ligesom ved OL. Men mens der ved OL kun dystes i to finaler - en for kvinder og en for mænd - er der langt flere finaler ved PL.

Ved PL i Tokyo for tre år siden var der 29 medaljesæt i spil.

Daniel Wagner sprintede i Paris med om medaljerne i T63-klassen for atleter, der konkurrerer med en benprotese.