Danmark falder på verdensranglisten på trods af sejre

EM kval: San Marino - Danmark Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danmark falder en enkelt plads tilbage til nummer 19 på Fifas seneste verdensrangliste på trods af to sejre.

På trods af to sejre i EM-kvalifikationen mod Kasakhstan og San Marino falder det danske fodboldlandshold en enkelt plads på Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) seneste verdensrangliste.

På ranglisten, som Fifa har offentliggjort torsdag, går Danmark fra plads nummer 18 til at ligge nummer 19.

Det er Japan, der overhaler landstræner Kasper Hjulmands tropper.

Japan har siden den seneste rangliste i september slået Canada og Tunesien.

Danmark har i perioden slået Kasakhstan 3-1 på hjemmebane, mens San Marino knebent er blevet besejret 2-1 på udebane.

Ranglisten medtager blandt andet også modstanderes styrke og kampens resultat.

San Marino, som Danmark kun slog knebent, er fortsat at finde på verdensranglistens sidsteplads, som er nummer 207 bagved nationer som Anguilla og De Amerikanske Jomfruøer.

Den forsvarende verdensmester, Argentina, topper fortsat listen foran Frankrig på andenpladsen.

Brasilien har været inde i en skidt periode, hvor det er blevet til uafgjort mod Venezuela og nederlag til Uruguay, men holdet holder fast i ranglistens tredjeplads.

Danmark er fortsat den bedst rangerede nordiske nation. Sverige er næstbedst som nummer 23, mens Norge rykker en plads frem til en placering som nummer 42.