Danmarks banemænd overrasker og skøjter i VM-semifinale

Riga
ISHOCKEY-WC-2023-MEN-SUI-GER Foto: Gints Ivuskans/Ritzau Scanpix

Tyskland buldrer videre ved VM i ishockey ved at slå guldbejlerne fra Schweiz i kvartfinalen.

Tyskland var skyld i, at Danmark ikke nåede kvartfinalen ved VM i ishockey, og tyskerne mener det alvorligt i kampen om verdensherredømmet.

Torsdag var Tyskland undertippet i kvartfinalen mod et stærkt besat schweizisk landshold, men vandt med 3-1 og er nu klar til semifinalen.

Dermed endte det på samme måde som i 2021, hvor Tyskland også sparkede Schweiz ud i kvartfinalen.

Med en stor bunke NHL-spillere i truppen vandt Schweiz i år sin gruppe foran blandt andre Canada, men i torsdagens kvartfinale virkede stjernerne slidte mod tyskerne.

Det var tydeligt, at de tyske spillere var opsatte på at gøre kål på deres - i ishockeymæssig forstand - storebrødre mod syd. Og 6 minutter og 25 sekunder inde i første periode scorede Maximilian Kastner til 1-0.

Schweiz slog tilbage, allerede inden det første minut i anden periode var gået, da New Jersey Devils-spilleren Jonas Siegenthaler udlignede.

Men på trods af den tidlige scoring blev anden periode dyr for Schweiz.

Med to mål på under et minut bragte Tyskland sig foran med 3-1, som altså også blev kampens resultat.

Schweiz satsede ved at tage sin keeper ud i afslutningen af kampen, men det var tættere på flere tyske scoringer end på et schweizisk comeback.

Også USA er klar til semifinalen. Torsdag vandt amerikanerne med 3-0 over Tjekkiet i kvartfinalen.

Tyskland nåede kvartfinalen ved at slutte foran Danmark i gruppespillet.

De to nationer mødtes i en nøglekamp midtvejs i gruppespillet, og her var tyskerne bedst. Sejren over Danmark blev afgørende for, at Tyskland tog fjerdepladsen og endte i kvartfinalen. Nu venter så en semifinale.