Danmarks onde ånd dukker Odense i CL-gruppen

Györ
CL kvindehåndbold: Odense Håndbold - WHC Buducnost. Odenses anden kamp i gruppespillet Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Ulrik Kirkely vandt med Györ opgøret mod sin gamle arbejdsgiver Odense i lørdagens Champions League-opgør.

I sommer skiftede Ulrik Kirkely trænersædet i Odense Håndbold ud med et tilsvarende i den ungarske storklub Györ. Lørdag stod han over for sin tidligere klub og trak det længste strå.

Ungarerne var bedst gennem det meste af kampen, og sejren på 32-29 kan der ikke indvendes noget imod. Györ topper Champions League-gruppen med ti point efter fem kampe. Odense har seks point.

Györ manifesterede med sejren, hvorfor klubben betragtes som en ond ånd for de danske klubber. Ikke siden 2016, hvor FCM slog Györ, har et dansk hold slået ungarerne.

I 19 kampe mod danske klubber siden har Györ vundet 18 og spillet en enkelt uafgjort.

Efter en lidt træg start kom de danske vicemestre godt med og fik kontakt ved 7-7 omkring midtvejs i halvlegen.

Det var dog ungarerne, der med Sandra Toft i målet og Line Haugsted som defensivt bolværk var bedst spillende.

Offensivt sprudlede den norske playmaker Stine Oftedal for hjemmeholdet. Ud over flere frispilninger bød hun ind med fem mål på fem forsøg, og hun var om nogen forskellen i første halvleg.

Györ trak fra i halvlegens anden del og kunne gå til pause foran 16-12.

Maren Aardahl på stregen gjorde sit til at holde fynboerne inde i kampen, men eksempelvis den kommende Györ-spiller Dione Housheer ramte slet ikke dagen.

Odense lå det meste af tiden tre-fem mål efter, og det lykkedes aldrig for alvor at få færten af point. Måske derfor, og som det var tilfældet i første halvleg, faldt danskerne lidt sammen midtvejs i halvlegen.

En række hurtige ungarske scoringer øgede forskellen til syv mål, og spændingen var reelt forduftet. Mod slutningen fik danskerne pyntet på resultatet, men point kom man aldrig i nærheden af.