Danmarks U21-landshold må nøjes med 0-0 trods overtal

Matej Jurasek, Josef Kozeluh, Mathias Kvistgaarden Foto: Lubos Pavlicek/Ritzau Scanpix

Danmarks U21-landshold måtte nøjes med 0-0 ude mod Tjekkiet i EM-kvalifikationen trods 50 minutter i overtal.

Danmarks U21-landshold måtte tirsdag aften nøjes med 0-0 ude mod Tjekkiet i EM-kvalifikationen.

Inden kampen var uafgjort et spiseligt resultat, men eftersom Tjekkiet spillede i undertal i hele anden halvleg, må det betegnes som en dansk skuffelse.

Danmark har ikke fået den bedste start i gruppe I, hvor det er blevet til fem point i tre kampe.

Island fører med seks point for to kampe foran Wales, der også har fem point for tre kampe.

Kun vinderen er sikker på EM-billet, men der er også muligheder for gruppens toer.

Danmarks chancer for en sejr tirsdag steg betragteligt efter 37 minutter, da Tjekkiet blev ramt af en udvisning.

Matej Jurasek forsøgte at filme sig til et straffespark, men den hoppede dommeren ikke på. Han gav Jurasek et gult, og da han allerede rendte rundt med for et frispark, var det tak for i aften.

Alligevel var det Tjekkiet, der i halvlegens sidste minutter spillede sig til en fin chance, men Filip Jørgensen reddede helt nede ved stolpen.

Danmark havde Alexander Lind og Mathias Kvistgaarden i front, men de brandvarme superligaangribere fra Silkeborg og Brøndby havde svært ved at nedbryde den kompakte tjekkiske defensiv.

Danmark havde stort overtag, som kampen skred frem, men det kneb fortsat med at skabe de helt store chancer.

En af dem kom med fem minutter tilbage, men fri midt foran mål headede AaB's Oliver Ross bolden over mål, og træner Steffen Højer tog sig forståeligt til hovedet.

Det sluttede som en uforløst dansk aften i Tjekkiet.