Dansk Barcelona-keeper tæmmer Aalborg i kæmpe målfest

Aalborg
Champions League herrehåndbold Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Emil Nielsen stod fremragende for FC Barcelona, som rejste fra Aalborg med de to point i Champions League.

Tiende gang blev heller ikke lykkens gang for Aalborgs håndboldherrer, som onsdag igen måtte se sig besejret af FC Barcelona på hjemmebane i Gigantium.

En Champions League-kamp, som længe var helt lige, blev afgjort af gæsternes danske målvogter Emil Nielsen. Med en pragtpræstation i anden halvleg blev han nøglen til spaniernes sejr på 39-33 i et decideret målinferno.

Det blev en hæsblæsende forestilling fra første fløjt. Haluret havde kun lige passeret fem minutter, da måltavlen i Gigantium lyste op med stillingen 5-5.

Begge angreb lagde et voldsomt tryk på modstanderen, og publikum kunne dårligt nok nå at klappe færdigt af den ene scoring, før bolden lå i nettet i modsatte ende.

Tempoet var skruet helt i vejret, og midtvejs i første halvleg begyndte det nordjyske publikum at få en tidlig duft af en hjemmesejr.

På fem fantastiske minutter gik Aalborg fra 6-8 til 11-8. Mikkel Hansen var efter en start på bænken blevet bragt i spil og brillerede med et par flotte aktioner.

Barcelona fik ædt sig tilbage stille og roligt, og da holdene kunne tage en velfortjent puster efter de første 30 minutter, var stillingen 19-19.

Målfesten fortsatte efter pausen.

Forsvarerne blev flået rundt, men en dansker endte med at blive afgørende for kampens udfald. Desværre for Aalborg vogtede den dansker målet for Barcelona.

Emil Nielsen kom på banen for spanierne efter pausen, og han leverede den ene pragtredning efter den anden.

12 minutter før tid var spanierne blot foran 29-28, men Nielsen rullede tæppet ned i sit mål, og så trak Barcelona fra i højt tempo med flere kontrascoringer.

Han flirtede længe med en redningsprocent nær de 50 og var den helt store oplevelse i anden halvleg.

Barcelona topper gruppen med fem sejre i lige så mange kampe. Aalborg holder sig pænt til med tre sejre.

Der er otte hold i gruppen. De to bedste kvalificerer sig direkte til kvartfinalerne, mens nummer tre til seks skal spille, hvad der svarer til ottendedelsfinaler.