Sport - Ritzau
Dansk double øver sig på at opretholde kronisk sult
Dansk double øver sig på at opretholde kronisk sult
Dansk double øver sig på at opretholde kronisk sult
Resultaterne i 2022 var været svingende for Kim Astrup og Anders Skaarup, som har øje for egne udfordringer.
Danmarks aktuelt bedste badmintondouble med Kim Astrup og Anders Skaarup har leveret et udmærket 2022 med nogle semifinaler og en finaleplads i Japan Open samt en placering som nummer fem på verdensranglisten.
Men der har også været flere nedture. Som tidlig exit ved Denmark Open igen og til VM. Op- og nedturene er ikke kommet i stimer, og parret ved godt, hvad udfordringen har været.
- Det tager meget mental energi, når man går langt i en turnering, og man bagefter skal blive ved med at være sulten og motiveret og gøre de ekstra ting, som skal til for at blive deroppe. Det har vi ikke været helt så gode til at opretholde, lyder det fra Kim Astrup.
- Efter et godt resultat har det taget lidt tid for lige at finde motivationen og sulten helt igen.
Det er et tema, de sammen med landstrænerteamet har fokus på. De har vist, at de på deres bedste dage kan slå verdens absolutte toppar.
I 2022 har de slået blandt andre de tredobbelte verdensmestre Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan samt Japans øjeblikkelige verdensetter Takuro Hoki og Yugo Kobayashi.
De kontinuerlige sejre over parrene i verdenstoppen har Astrup og Skaarup dog manglet.
- Det handler nok om lidt kynisme i kampens hede. Det at tro på sig selv, også når det virkelig spidser til i de sværeste situationer, mener landstræner Kenneth Jonassen.
- Det er de procenter, som nogle gange kommer, når man får den rigtige sejr på det rigtige tidspunkt. Jeg tror, det er det simple svar, selv om det er så svært at gøre.
Astrup og Skaarup er henholdsvis 30 og 33 år og har været i gamet længe. Jonassen mener dog fortsat, at der er forbedringspotentiale, som kan løfte dem det sidste skridt op.
- For Kim og Anders handler det primært om kvalitet i deres eksekvering af slagene. Når de slår på deres topniveau, så er det, vi ser dem gå hele vejen til Japan Open for eksempel, lyder det fra landstræneren.
Danmarks nok bedste herredouble i historien Mathias Boe og Carsten Mogensen splittede op i slutningen af 2019 og krydsede over, så de blev makkere med det dengang næstbedste par, Mads Conrad-Petersen og Mads Kolding.
Senere stoppede alle fire på landsholdstræningen en efter en, så Astrup og Skaarup nærmest fra den ene dag til den anden blev den altoverskyggende ledestjerne for de danske herredoubler. Det forpligter.
- Vi kan ikke bare møde op og forvente, at de andre bærer træningen. Når vi er de bedste, så skal vi møde op og være den bedste udgave af os selv hver eneste dag, og det kræver altså meget af en. Det kan jeg mærke, fortæller Astrup.
- Nu er vi med til at sætte standarden hver eneste dag, så alle bliver bedre. Det kræver rigtig meget. Det er en fed rolle, men det er også hårdt.
Jeppe Bay og Lasse Mølhede er landets næstbedste par - som nummer 34 i verden. Så man kan også spørge, om Astrup og Skaarup får den nødvendige sparring til den daglige træning.
- Mere vil altid gerne have mere. Når man kigger ud mod Indonesien eller andre lande, der har tre par i top-10, så er det selvfølgelig svært ikke at blive lidt misundelig på den sparring, de kan få, men jeg synes, vi er gode til at få det bedste ud af det, vi har, siger Kim Astrup.
Duoen har da også kontinuerligt ligget i top-10 i verden i flere år og er aktuelt nummer fem.
Fra onsdag skal parret forsøge at skaffe dansk succes ved sæsonfinalen i Bangkok.
/ritzau/