Sport - Ritzau

Dansk tennispræsident vil søge modspil til saudisk indtog

Dansk tennispræsident vil søge modspil til saudisk indtog

Dansk tennispræsident vil søge modspil til saudisk indtog

Ritzau
Zuletzt aktualisiert um:
Caroline Wozniacki hyldes på Københavns Rådhus Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Henrik Thorsøe vil søge modspil til Saudi-Arabien og give unge bedre vilkår som Tennis Europe-præsident.

Når Henrik Thorsøe Pedersen lørdag officielt bliver valgt til ny præsident i Tennis Europe ved en generalforsamling i den slovenske by Portorož, er det hans hensigt rent faktisk at gøre en indsats for europæisk tennis.

Den vilje har han savnet hos forgængerne Vladimir Dmitriev fra Rusland og tjekken Ivo Kaderka.

- Jeg synes, der har været en del udfordringer med måden, organisationen har været drevet på tidligere. Det lader til, at de seneste præsidenter blot har lænet sig tilbage og nydt deres post, men jeg vil være præsident for at gøre en forskel, lyder det fra Henrik Thorsøe Pedersen.

Tennissporten styres i høj grad af ATP og WTA - henholdsvis herrernes og kvindernes organisationer - og varetages derudover af Det Internationale Tennisforbund (ITF).

Thorsøe Pedersen vil arbejde for, at Tennis Europe får en større stemme i den sammenhæng.

Han har blandt andet en ambition om at give et modspil til Saudi-Arabien, der i denne tid køber sig til flere og større events i sporten.

- I Danmark er vi ikke glade for de saudiarabiske penge, og jeg vil gerne se på, hvad man kan gøre for at undgå, at endnu flere ting ender i Saudi-Arabien. Jeg ser gerne, at flere større europæiske virksomheder kommer ind og gør modstand.

Tennis Europe står for at arrangere alle ungdomsturneringer i Europa, og den nye præsident vil også kæmpe for, at børn og unge får bedre vilkår.

- Jeg ser gerne et større samarbejde med ATP og WTA, som vi jo leverer spillere til. Cirka 50 procent af alle professionelle har været igennem systemet i Tennis Europe.

- Jeg har et ønske om, at de investerer mere i de unge mennesker. Det er meget kostbart at rejse rundt, men noget af det kan man organisere sig ud af.

I jagten på mere europæisk indflydelse i sporten ønsker Thorsøe også, at Tennis Europe kan finde frem til én stærk kandidat, der kan køres i stilling som den næste ITF-præsident, der siden 2015 har været amerikanske David Haggerty.

Thorsøe har ikke selv et ønske om at blive ITF-præsident, da det blandt andet vil kræve, at han flytter fra Danmark.

På den hjemlige scene har han de seneste otte år været formand for Dansk Tennis Forbund, men det sluttede tidligere i marts, da han tabte kampvalget til modkandidat Christian Lunøe.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg ville stoppe som formand, hvis jeg blev præsident for Tennis Europe, da det kræver 500-600 timer årligt at være formand, og jeg også har et fuldtidsarbejde.

- På den måde passer det fint, men jeg ærgrer mig over måden, det skete på, siger Henrik Thorsøe.

Han hentyder til, at 25 tennisklubber på forhånd annoncerede, at de ønskede at vælte ham af pinden som formand, da de mente, at forandringer var nødvendige.

- Men min ærgrelse er ikke større, end at jeg gerne hjælpe Dansk Tennis Forbund videre, understreger Thorsøe.

Oprindeligt var det også meningen, at der skulle være kampvalg om posten som præsident i Tennis Europe, men tidligere i marts røg danskerens modkandidat i svinget.

Den siddende præsident, tjekken Ivo Kaderka, blev således varetægtsfængslet i Tjekkiet som en del af en sag om svindel med et større millionbeløb af offentlige midler.

Derfor er det en ren formalitet, at Thorsøe lørdag bliver udnævnt som præsident.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“