Danske herrer tager bronze ved VM i undervandsrugby

Montreal
UNDERVANDSRUGBY Foto: @yesidsandovah/Free

Med en sejr over Norge kunne det danske herrelandshold rejse hjem fra Montreal med bronze.

Det danske herrelandshold i undervandsrugby vandt lørdag bronze ved VM i Canada.

Medaljerne blev sikret med en 2-0-sejr over Norge i kampen om tredjepladsen.

Danskerne fik en fremragende start, da Lau Schødts hurtigt fik placeret bolden i kurven nede på bunden af bassinet i Norges ende, så Danmark kom foran med 1-0.

Det danske hold formåede at forsvare føringen frem til pausen ovenpå 15 minutters intens undervandskrig mellem de nordiske naboer.

Sejren blev sikret i slutningen af anden halvleg, hvor danskerne fik tilkendt et straffe efter en ulovlig norsk aktion. Det udnyttede Kristian Schäfer til at bringe Danmark på 2-0.

VM-guldet i Montreal gik til de regerende verdensmestre fra Colombia, der fredag slog Danmark i semifinalen. I finalen vandt colombianerne med 1-0 over Tyskland.

Det blev også til colombiansk guld på kvindesiden efter en 1-0-sejr over Norge.

Det er 12. gang, at der afholdes VM i undervandsrugby. Danmark tog guld ved de første to verdensmesterskaber, der blev afholdt på herresiden. Det var tilbage i 1980 og 1983.