Danske ishockeyherrer taber knebent til Sverige i VM-test

Ishockeylandsholdet møder Tre Kronor Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Sveriges ishockeylandshold besejrede onsdag Danmark 4-2 i en af optaktskampene til VM.

Torsdag er der præcis en måned til Danmarks første kamp ved VM i ishockey, og forberedelserne begynder så småt at blive intensiveret for landstræner Heinz Ehlers' hold.

I den første af en række testkampe i april tabte danskerne onsdag 2-4 til Sverige på egen is.

For øjnene af de danske tilskuere i Vojens kom danskerne undervejs foran, men måtte i tredje periode se svenskerne løbe med sejren.

Allerede torsdag får Danmark mulighed for revanche, når Sverige igen er modstanden. Denne gang i Esbjerg.

Det danske hold stiller med en blanding af unge og rutinerede spillere til testkampene i denne uge.

Flere af de sædvanlige stamspillere er endnu ikke tilgængelige, fordi de stadig er eller skal i gang med slutspillet i forskellige lande.

Derfor kan der sagtens ske stor udskiftning på holdet frem mod næste måneds VM, men de danskere, som kom i aktion onsdag, var indstillet på at vise deres værd.

- En kamp mod Sverige er altid en kamp mod Sverige. Det er lidt lillebror mod storebror, men vi tager kampen op, sagde Oliver Lauridsen til TV 2 Sport før opgøret.

En af dem, der blev udvalgt til opgaven, var 37-årige Patrick Galbraith.

Den erfarne målmand blev passeret efter knap tre minutter af tirsdagens opgør, da Marcus Sylvegard slap alene igennem og scorede.

Danmark fik udlignet på en scoring af Niklas Andersen, og da Patrick Russell hamrede pucken op i modsatte målhjørne til 2-1 i begyndelsen af anden periode, var kampen vendt på hovedet.

Men på det svenske hold er der masser af kvalitet, og før perioden var færdig, havde Jacob de la Rose sendt svenskerne på omgangshøjde.

Afgørelsen faldt i tredje periode, hvor Oskar Engsund med to scoringer sørgede for en svensk sejr.