Djokovic stopper italiener og stryger i Wimbledon-finale

London
TENNIS-GBR-WIMBLEDON Foto: Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix

Selv om cifrene ikke antydede det, fik Novak Djokovic god modstand på vejen til finalen i Wimbledon.

Italieneren Lorenzo Musetti har været en positiv overraskelse i årets Wimbledon.

Men eventyret sluttede fredag aften i semifinalen, hvor Novak Djokovic vandt i tre sæt med cifrene 6-4, 7-6, 6-4.

Det er tiende gang, at Djokovic er i finalen i Wimbledon. Syv gange har han vundet turneringen.

I løbet af kampen viste Musetti, hvorfor han er nået så langt i grand slam-turneringen med underholdende og fascinerende græstennis.

Djokovic brød godt nok italieneren og kom foran med 5-2, og det lignede et sikkert sæt til den serbiske verdenstoer.

Men Musetti, der er nummer 25 i verden, fandt storspillet frem, brød tilbage og reducerede til 4-5 efter at have afværget to sætbolde.

Symptomatisk for kampen brød Djokovic dog igen og vandt åbningssættet på sin fjerde sætbold.

Musetti tog det gode tennisspil med ind i andet sæt, og flere gange klappede Djokovic på sin ketsjer i påskønnelse af modstanderens vilde vinderslag.

Det blev til et servegennembrud i det første parti i andet sæt for Musetti, der også kom foran 3-1.

Endnu en gang fandt Djokovic dog noget ekstra frem fra værktøjskassen. Serberen spillede med vanlig overlegenhed i denne periode og vendte det til 4-3-føring.

Musetti afværgede en sætbold og udlignede til 6-6, og så skulle det afgøres i tiebreak.

Djokovic spillede koncentreret og præcist og tog en føring på 2-0 i sæt. Det var op ad bakke for den undertippede italiener.

Musetti blev straks brudt i tredje sæt, og den føring slap Djokovic ikke taget i.

Til slut overlevede Musetti i første omgang tre matchbolde, men det var en stakket frist, da serberen slog til i det efterfølgende parti og vandt kampen på sin fjerde matchbold.

Dermed blev det en sejr i tre sæt, selv om italieneren havde stor ære af kampen.

I søndagens finale skal Djokovic møde Carlos Alcaraz, der er nummer tre i verden. Det er en gentagelse af sidste års finale, hvor Alcaraz vandt i fem sæt.