Dortmund udnytter Bayern-nedtur og tager førstepladsen

Dortmund
FBL-GER-BUNDESLIGA-DORTMUND-FRANKFURT Foto: Ina Fassbender/Ritzau Scanpix

Borussia Dortmund slog Frankfurt 4-0 og overtager førerpositionen med fem runder tilbage af Bundesligaen.

Borussia Dortmund leverede en fest af de store for sine mange fans, da holdet strøg til tops i Bundesligaen.

Med en sejr på 4-0 på hjemmebane over Eintracht Frankfurt er Dortmund nyt førerhold med kun fem spillerunder tilbage af den bedste fodboldrække i Tyskland.

Tidligere på lørdagen tabte de regerende mestre fra Bayern München med 1-3 ude til Mainz, og det nederlag viste sig at blive kostbart, da Dortmund nu fører ligaen med et point ned til Bayern.

Frankfurt var uden den skadede danske offensivprofil Jesper Lindstrøm, og generelt ankom gæsterne til Dortmund i en skidt forfatning efter syv ligakampe uden en eneste sejr.

Efter små 20 minutter bragte Jude Bellingham Dortmund foran med 1-0, da englænderen drejede rundt om sig selv inde i Frankfurt-feltet og sparkede bolden i mål.

Kort efter blev det også 2-0, efter at et målspark fra Dortmunds Gregor Kobel af et par omgange blev forlænget, inden hollandske Donyell Malen til sidst kunne gøre det til 2-0 for hjemmeholdet.

Anfører Mats Hummels nåede at skabe yderligere eufori på de fyldte tribuner før pausen, da han headede Dortmund på 3-0.

Frustrationerne var tydelige hos Frankfurt-spillerne, og de blev ikke mindre, efter at Malen midtvejs i anden halvleg øgede til 4-0.

Sejren betyder, at Dortmund nu har skæbnen i egne hænder, når det kommer til det tyske mesterskab med fem kampe tilbage. Bayern München skal derimod fæstne sin lid til, at Dortmund snubler.

Bayern har vundet det tyske mesterskab de seneste ti år. Dortmund hentede senest guld i 2011/12-sæsonen.