Drama sender Ribe-Esbjerg og Fredericia ud i tredje semifinale

Herrehåndbold: Ribe-Esbjerg HH - Fredericia HK Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Ribe-Esbjerg var tæt på at sikre sensationel finaleplads, men Fredericia fik uafgjort med få sekunder tilbage.

Ribe-Esbjerg og Fredericia skal ud i en tredje semifinale for at finde en DM-finalist.

Det er en kendsgerning efter 23-23 i den anden semifinale. Også den første semifinale sluttede uafgjort.

Ribe-Esbjerg havde ellers alle chancer for at afgøre sagerne i slutfasen, men i de nervøse sidste minutter blev en kneben føring formøblet.

Den første semifinale sluttede 27-27, og den anden semifinale skulle også blive meget jævnbyrdig.

Holdene skiftedes pænt til at score, indtil Fredericia i en god periode ændrede 4-5 til 8-5, der var stillingen efter de første 20 målfattige minutter.

Målmændene i begge ender havde flotte redningsprocenter, og Fredericia holdt modstanderen nede på ti mål i første halvleg, selv om holdet måtte undvære den solide streg- og forsvarsspiller Evgeni Pevnov, der blev skadet i den første semifinale.

Fredericia førte med 11-8, men måtte nøjes med at føre med én scoring ved pausen.

Ribe-Esbjerg udlignede kort inde i anden halvleg og var i teten over for Fredericia-holdet, der virkede nervøst og misbrugte flere straffekast.

Midtvejs i anden halvleg kom Ribe-Esbjerg første gang foran med tre mål, og det kogte i Blue Water Dokken.

Men bedst som det trak op til hjemmesejr, rejste Fredericia sig, og Ribe-Esbjerg begyndte at afslutte dårligere.

Fredericia vendte 17-20 til 22-21 med syv minutter tilbage.

Men så skiftede momentum igen ikke mindst på grund af en række vigtige redninger fra Ribe-Esbjergs keeper Ágúst Björgvinsson.

Ribe-Esbjerg angreb flere gange for at komme foran med to mål i slutfasen, men brændte blandt andet to straffekast.

I stedet udlignede Fredericia til 23-23 med 12 sekunder tilbage, og det lykkedes ikke for hjemmeholdet at score i det sidste korte angreb.