Dramatisk overtidssejr sikrer Danmark VM-semifinale

Vejle
Mark Peters - Landsholdet i kørestolsrugby træner Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Efter en sejr over Frankrigs europamestre er Danmarks landshold i kørestolsrugby klar til VM-semifinale.

Det danske landshold i kørestolsrugby skrev fredag historie, da holdet for første gang nogensinde stod i en VM-kvartfinale. Men historien stopper ikke der. Der skal skrives mere.

Efter et dramatisk opgør mod europamestrene fra Frankrig, som måtte ud i overtid, vandt Danmark 55-53 og er nu klar til at spille om VM-medaljer.

Det sker lørdag, hvor modstanderen bliver enten Storbritannien eller Australien.

Som forventet blev det en tæt og intens kamp, hvor begge hold offensivt var godt spillende fra kampens start.

Danmark startede med bolden og formåede at omsætte alle angreb til scoring i første periode. Det samme gjorde franskmændene, og de første otte minutter sluttede 13-13.

I anden periode steg intensiteten i duellerne. Franskmændene startede med bolden, så danskerne hele tiden skulle udligne. Men efter et par minutter leverede Danmark to store, defensive spil i træk.

Først fremtvang Danmarks eneste kvinde på holdet, Sofie Skoubo, et fransk boldtab, og så var danskerne foran igen. Kort efter lavede Danmark endnu en erobring og var pludselig i front med to.

Det lykkedes Frankrig at lave en erobring senere i perioden. De kunne udligne, men danskerne kunne tage føringen på et sidste angreb inden pausen.

Mark Peters kom dog et halvt sekund for sent ind til scoring, og derfor var alt lige halvvejs - 26-26.

Holdene fortsatte med at følges ad. Begge lavede et par fejl hver, og med 38-38 inden sidste periode var kampen fortsat helt åben.

Danmark startede med bolden, og med lidt over fem minutter igen lavede Sebastian Frederiksen en erobring og kørte den ind til scoring til 44-42.

Desværre bragte et dansk boldtab og en udvisning kort efter Frankrig tilbage, og det bølgede frem og tilbage hele vejen til slutfløjt.

En fransk udligning kort før tid gjorde det til 49-49, og så måtte der tre minutters ekstra tid til.

Her havde danskerne flest kræfter og præsterede et par flotte erobringer i kampens afslutning, som sørgede den historiske sejr.