Drømmestart grundlægger Silkeborg-sejr i målrigt lokalopgør

Superliga: Silkeborg IF-Viborg FF Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Viborg spillede en fornuftig anden halvleg, men en dårlig start kostede søndag alle tre point mod Silkeborg.

Viborg FF har indledningsvist i sæsonen haft store problemer defensivt.

Søndagens udekamp mod Silkeborg IF i tredje runde i Superligaen var ingen undtagelse.

Holdet indkasserede således for tredje kamp i streg tre scoringer.

Med god energi formåede Viborg at reducere to gange, men endte alligevel med at tabe lokalopgøret 2-3 efter en drømmestart for hjemmeholdet.

Silkeborg har nu seks point og er på en foreløbig tredjeplads i tabellen.

Anderledes skidt ser det ud for Viborg, der med et point efter sine tre første kampe roder rundt i bunden.

Trafikken på banen var ensrettet i stort set hele først halvleg.

Silkeborg startede således som lyn og torden og scorede to gange inden for det første kvarter.

Først prøvede midtbanespilleren Andreas Pyndt lykken med et langskud, der i første omgang så ud til at mangle kvalitet.

Bolden endte alligevel med at gå i mål, da Viborg-keeper Lucas Lund, som ellers var nået ud til stolpen, havde sæbe på handskerne.

Få spilsekvenser senere kunne Younes Bakiz score til 2-0 mod sin tidligere arbejdsgiver efter flot opspil mellem Silkeborgs backkolleger.

Kort før pausen så det for alvor sort ud for gæsterne.

I forbindelse med et hjørnespark sparkede Silkeborg-forsvareren Pontus Rödin resolut bolden over i det lange målhjørne og sørgede for en komfortabel 3-0-føring.

De tre målscorere i første halvleg kan alle glæde sig over at have scoret deres første superligamål for Silkeborg.

Billedet efter pausen var et helt andet.

Hjemmeholdet kunne slet ikke finde samme niveau, mens gæsterne kom op i et helt andet gear.

Netop indskiftede Serginho Andrade fandt godt sammen med sin Viborg-holdkammerat Daniel Anyembe i gæsterne højreside.

Sidstnævnte endte med at sparke bolden hårdt i netmaskerne kort inde i anden halvleg.

Få øjeblikke senere blev Andrade fældet af Silkeborgs Anders Klynge inde i feltet.

Anfører Jeppe Grønning tog sig af det efterfølgende straffespark og sparkede bolden roligt i mål ude ved den ene stolpe.

Gæsterne fortsatte med at vinde stort set alle dueller og sad komfortabelt på bolden.

Senere var Silkeborgs Alexander Lind alligevel tæt på at score.

Angriberen satte højrefoden på et indlæg, men lykkedes ikke med at dirigere bolden inden for målrammen.

Mod slutningen fik Silkeborg bedre og bedre styr på spillet og forhindrede således Viborg i at udligne.