Effektiv FC Nordsjælland-offensiv sænker AGF i intens duel

Aarhus
Superliga: AGF - FC Nordsjælland Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FC Nordsjælland viste effektiviteten i anden halvleg og sikrede sig en sejr på 3-1 ude over AGF mandag aften.

I et tempofyldt og underholdende opgør slog FC Nordsjælland mandag aften AGF med 3-1 på udebane i Superligaens anden runde.

AGF var bedst i kampens begyndelse, men FCN fik arbejdet sig tilbage og havde stor kontrol over kampen i lange perioder, mens AGF havde yderst svært ved at få greb om kampen specielt i anden halvleg med mange boldtab centralt på banen.

Offensivprofilen Ernest Nuamah startede på bænken for FCN, men udeholdet fik truet AGF-defensiven alligevel. Særligt med den 18-årige kantspiller Ibrahim Osman, der med sin fart var en mundfuld. Osman var også manden bag gæsternes 2-1-scoring.

Med sejren har FCN nu maksimumpoint efter de første to runder, da holdet slog Viborg i sæsonpremieren.

Opgøret startede i et højt tempo, hvor AGF flere gange lykkedes med at presse FCN højt, og ganske uvant for de boldstærke gæster måtte FCN stå langt tilbage på egen banehalvdel i indledningen.

Midtvejs i halvlegen fik FCN dog ændret kampbilledet, og holdet fra Farum kom mere på bolden. Det overtag udnyttede gæsterne til at snuppe føringen i Aarhus.

Efter 34 minutter fik angriberen Benjamin Nygren bolden i dybden, og efter en enkelt førsteberøring sparkede han 1-0-målet koldblodigt ind bag AGF-debutanten i målet, Bailey Peacock-Farrell.

Føringen varede dog kort, for få minutter efter bragte AGF-spilleren Nicolai Poulsen balance i regnskabet. Et hjørnespark endte med et stort klumpspil foran FCN-målet, og så kunne Poulsen heade målet ind til pausestillingen 1-1.

FCN fik en drømmestart på anden halvleg, da Ibrahim Osman efter fem minutter fuldendte et hurtigt og gennemspillet angreb ved at sparke bolden i det lange hjørne til 2-1.

Efter 84 minutter fik FCN tildelt et straffespark efter VAR-gennemgang, hvor angrebsprofilen Marcus Ingvartsen kunne udbygge føringen til 3-1. Det gjorde Ingvartsen også med en sikker scoring.

AGF forsøgte at bringe spænding ind i opgøret til slut, men FCN holdt stand og snuppede sejren.