Effektive Esbjerg sender Odense på sommerferie

Odense
Metalligaen: Rungsted Seier Capital - Esbjerg Energy Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Tre scoringer på seks forsøg i anden periode blev afgørende, da Esbjerg Energy avancerede til semifinalerne.

Esbjerg Energy skal dyste med Aalborg Pirates om en plads i finaleserien i Metal Ligaen i ishockey.

Det står klart, efter at vestjyderne fredag aften indløste billet til semifinalerne med en 4-1-sejr i Odense.

Dermed vandt Esbjerg den tætte serie 4-3 i kampe, og holdet jagter nu for alvor sit første sæt medaljer siden bronzen i 2021 og det første mesterskab siden 2017.

Det var især en knivskarp anden periode, hvor Esbjerg scorede på halvdelen af holdets seks forsøg, der dannede fundament for sejren i Odense fredag.

Andreas Grundtvig gav Esbjerg en 1-0-føring i en tæt første periode, og det blev udbygget til 2-0 på et slagskud af den canadiske back Gordon Ballhorn i starten af anden periode.

Joakim Thelin reducerede for værterne, der vandt skudstatistikken i alle tre perioder, men glæden varede kort, da ungareren Csanad Erdely straffede et dumt pucktab og øgede til 3-1.

Med sit første sæsonmål i kamp nummer 54 lynede backen Simon Grønvaldt til 4-1 inden anden pause, og så var Odense for alvor presset frem på isen i de sidste 20 minutter.

Fynboerne forsøgte sig med et målvogterskifte, men reserven Frederik Søgaard kunne hverken gøre fra eller til, og måske skulle man i stedet have rystet posen offensivt, for det var skuffende lidt, man fik afsluttet på det lavtstående og hårdt fightende udehold.

- Vi døjede med effektiviteten i starten af serien, men i dag var det jo et helt andet billede. Vi var effektive og spillede også virkelig godt i tredje periode.

- De kan godt være, at de havde pucken i nærmest hele perioden, men de blev aldrig rigtigt farlige, siger Esbjergs Rasmus Bjerrum til metalligaen.tv.

Den rutinerede forward glæder sig over sit holds moral efter en skidt præstation søndag gav Odense en føring på 3-2 i kampe.

- Det viser noget karakter, for mange havde nok dømt os ude efter den præstation, og vi havde virkelig ryggen mod muren. Det er stærkt af os at vende serien.

Første opgør mellem Esbjerg og Aalborg afvikles i det nordjyske tirsdag aften.

I den anden semifinaleserie dyster Herning Blue Fox med Sønderjyske, og midtjyderne har hjemmebane i første opgør.