Sport - Ritzau

Enock Poulsen: Jeg er født i en forkert årgang

Enock Poulsen: Jeg er født i en forkert årgang

Enock Poulsen: Jeg er født i en forkert årgang

Ritzau
London
Zuletzt aktualisiert um:
Portræt-fotos af bokser Enock Mwandila Poulsen Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Dansk boksning råder ikke over store stjerner lige nu, siger Enock Poulsen, der arbejder på at lave om på det.

I karrierens største kamp skal Enock Poulsen lørdag forsøge at generobre europamesterskabet i superletvægt, når han går i ringen mod briten Adam Azim.

Det sker i Londons næststørste indendørs arena med plads til 12.500 tilskuere.

- Det er en stor chance for mig. Det er det, jeg har bokset for i alle de år. Det er for at stå på de største scener. Så det er ikke noget, jeg skal være nervøs over.

- Det er bare noget, jeg skal nyde og glæde mig over. Jeg elsker at være i rampelyset, især når der er mange mennesker, siger Enock Poulsen.

Det er samtidig anderledes og større forhold, end Enock Poulsen er vant til.

- Der vil være mange englændere, som vil være imod mig. Jeg vil prøve at bruge dem positivt som en motivationsfaktor i stedet for at lade mig gå på af dem, siger han.

Herhjemme bokser han oftest foran et par tusinde tilskuere, og der er ikke altid den store interesse fra omverdenen.

Han ved godt, at dansk boksning tidligere tiltrak et større publikum og genererede mere interesse fra tv-selskaber.

- Jeg er født i en forkert årgang. Det havde været lidt nemmere rent økonomisk og sponsormæssigt, hvis jeg havde bokset i storhedstiden. Men ved du hvad? Det er sådan, det er. Det er ikke noget, jeg kan gøre noget ved, siger Enock Poulsen.

Han holder modet oppe og peger på, at han selv og flere andre boksere er på vej frem.

- Jeg vil gøre alt for at få dansk boksning op igen, og vi er godt på vej. Vi har fået Nikolai Terteryan med til OL i amatørboksningen, og Jacob Bank gør det også godt.

- Jeg føler, det bliver bedre og bedre, så mon ikke folk får øjnene op for, at boksning stadig er en spændende sport. Der er mange muligheder for at få dansk boksning på verdenskortet igen, siger han.

Enock Poulsen gik den professionelle vej, da kvalifikationen til OL i 2016 mislykkedes som amatør. Han ville gøre boksning til sit levebrød og blive den bedste i verden.

Han blev kort efter bokser hos promotor Mogens Palle, som døde i 2022, og den 31-årige bokser har i dag et tæt samarbejde med Bettina Palle, der overtog efter sin far og er rejst med til EM-kampen i London.

Tidligere har han vundet EM-titlen, men han blev syg op til sit forsvar af bæltet. Derfor valgte han at opgive titlen mod at få den kamp, han står over for nu.

I ringen er han ubesejret i 14 opgør, men skader og corona spændte ben for flere kampe.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg gerne ville have haft flere kampe. Jeg har været uheldig på mange områder.

- Det er mit eftermæle, jeg skal til at bygge op nu. Det kan sagtens være, at jeg bliver en stor bokser. Men jeg holder fødderne stabilt på jorden, lyder det fra Enock Poulsen.

Han har som forberedelse været fem uger på Cuba med træning hver dag, og både mentalt og fysisk føler han sig klar til kampen mod den ti år yngre brite.

- Han har nogle store svagheder, som vi har trænet meget på at udnytte. Han ligger godt til mig boksemæssigt. Han er hurtig og stærk, og det er jeg også selv, og jeg har noget mere erfaring.

- Det er på udebane, så jeg er nødt til at vinde hver runde meget tydeligt. Det skal jeg nok klare, siger Enock Poulsen.

EM-kampen kan lørdag aften ses gratis på streamingtjenesten Pluto TV med danske kommentatorer.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“