Eriksen sænker Sverige med sent pragtmål i EM-test

EM 2024: Testkamp - Danmark - Sverige Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Christian Eriksen lagde op til Danmarks første mål og scorede det afgørende 2-1-mål i testsejren over Sverige.

Det danske fodboldlandshold er fortsat ubesejret i 2024.

Uden at ramme topniveauet vandt landstræner Kasper Hjulmands mandskab onsdag aften med 2-1 over Jon Dahl Tomassons Sverige i en testkamp i Parken.

Pierre-Emile Højbjerg bragte Danmark i front efter bare et enkelt minuts spil, men Alexander Isak udlignede hurtigt til 1-1 i nabodysten.

I det 86. minut drejede Christian Eriksen sejrsmålet ind fra lang afstand og sikrede en trods alt fortjent sejr, selv om Sverige også havde sine muligheder for at afgøre kampen.

I Danmarks næstsidste testkamp før EM så Kasper Hjulmand både lovende offensive takter og bekymrende defensive tendenser.

Angrebsiveren var stor, og Danmark formåede at komme til afslutninger i både etableret spil, via kontraangreb og på dødbolde. Størstedelen af Danmarks 11 hjørnespark førte eksempelvis til en afslutning.

Til gengæld må landstræneren også erkende, at hans eksperimenter i bagkæden gav en noget uafstemt defensiv. Til EM slipper Danmark næppe godt fra, hvis altid pålidelige Andreas Christensen og Simon Kjær begge starter ude.

De hurtige svenske angrebsspillere fik gunstige vilkår til at føre kontrakniven ind, men tvivlsomme beslutninger og sløje afleveringer gjorde, at Danmark slap nådigt fra flere gange at holde åbent hus.

I mål var Frederik Rønnow valgt i stedet for Kasper Schmeichel, som dog ventes at stå i generalprøven mod Norge på lørdag. Rønnow viste gode reflekser på stregen og modigt spil med fødderne, og han sendte et signal om, at han er klar, hvis der bliver brug for ham til EM.

På de udsolgte tribuner ydede de danske fans stor støtte til de rødklædte spillere og morede sig også med at synge om Sveriges kiksede EM-kvalifikation. "Vi skal til Tyskland, og det skal Sverige ik'", lød det blandt andet.

Danmark fik en drømmestart på kampen.

Efter 36 sekunder fik Alexander Bah tiltvunget et hjørnespark, og da det blev taget et halvt minut senere, svingede Eriksen bolden ind til Højbjerg, som upresset styrede den op i nettaget ved forreste stolpe. Det var det første af mange vellykkede danske hjørnespark.

Det svenske modsvar kom hurtigt. Efter lidt for passivt forsvarsspil og en uheldig afretning var Alexander Isak fri i feltet, og den skarpe Premier League-angriber udnyttede sikkert muligheden til at udligne i det niende minut.

Kort efter måtte Frederik Rønnow diske op med en pragtredning for at forhindre endnu en svensk scoring.

Efter en underholdende første halvleg med Danmark som det mest toneangivende hold fik Sverige den klart bedste start på anden halvleg.

I løbet af bare et minut fik svenskerne to store chancer, og Hjulmand måtte allerede der have tænkt, om det nu var en god idé at indskifte EM-reserven Mathias "Zanka" Jørgensen i stedet for Joachim Andersen i pausen.

I den anden ende tegnede Rasmus Højlund sig for Danmarks første gode mulighed efter pausen, men den livlige frontløbers afslutning gik snert forbi.

Siden manglede en lang række danske angreb lige det allersidste for at blive helt farlige, og det lugtede gevaldigt af en deler, da Christian Eriksen pludselig viste verdensklasse.

Et stykke uden for feltet udså han det lange hjørne som sit mål, og med største selvfølgelighed gav han bolden den rette skru. I målet så Robin Olsen passivt til, mens bolden sejlede i kassen.

Jublen var stor i Parken, men den nåede at blive endnu større. Den tidligere superligaspiller Emil Holm fik en friløber i tillægstiden, men Morten Hjulmand sled sig tilbage og lavede en heroisk tackling, der sikrede Danmark sejren og et skud selvtillid inden EM.