Eriksen sætter Manchester United op til EL-avancement

Manchester
775864577 Foto: Lindsey Parnaby/Ritzau Scanpix

Den danske kreatør havde næstsidste og tredjesidste fod på to af Uniteds tre mål i 3-0-sejren over FC Sheriff.

Med en 3-0-sejr hjemme over FC Sheriff fra Moldova sikrede Manchester United torsdag aften avancement fra Europa Leagues gruppe E.

Og det var med pæn dansk signatur på sejren.

Christian Eriksen startede inde, og den danske landsholdsspiller slog det præcise hjørnespark, som mødte Diogo Dalots pandebrask ved 1-0-scoringen.

Ud over assisten var det også Eriksen, som satte angrebet op og fandt Luke Shaw i venstresiden, hvorfra han kunne finde Marcus Rashfords hoved til 2-0 i anden halvleg.

Eriksen har hurtigt spillet sig til en stor rolle på United-mandskabet, men det store samtaleemne for kampen var alligevel Cristiano Ronaldo.

Efter at have været vraget til holdets seneste kamp, fordi han fornærmet smuttede i omklædningsrummet i kampen forinden, var den portugisiske veteran atter tilbage i startopstillingen.

Længe så det ud til, at målslugeren skulle gå målløs fra banen efter et par misbrugte chancer, men ti minutter før tid slog han til.

Hans hovedstød blev i første omgang reddet, men han var selv over riposten og kunne gøre det til 3-0.

United skal i sidste spillerunde til Baskerlandet for at møde Real Sociedad, der fører gruppen. Englænderne skal have en sejr på mere end ét mål for at vinde gruppen.