Esbjerg banker bundprop og tager tre på stribe

Oddset Pokalen: Esbjerg fB - Viborg FF Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Esbjerg er nummer tre i 1. division efter en sikker sejr over den hjælpeløse bundprop HB Køge.

Oprykkeren Esbjerg har for alvor fundet formen i 1. division.

Lørdag fulgte vestjyderne op på sejre over Vendsyssel og Kolding i løbet af den seneste uge, da holdet hjemme bankede bundproppen HB Køge med 4-1.

Med de tre point stryger vestjyderne i tabellen foreløbigt op på tredjepladsen med 12 point for syv kampe i et meget tæt og bredt felt efter den stærke duks OB.

Klasseforskellen var udtalt i det meste af opgøret, og udeholdet gjorde flere gange livet svært for sig selv med meget tvivlsomt forsvarsspil.

Mest udtalt var det efter 40 minutter, da hollandske Michael Chacon i et forsøg på at spille kort op fra bagkæden forærede Andreas Lausen en kæmpe chance, som kantspilleren omsatte til 1-0.

Efter en lille times spil øgede kantkollegaen Peter Bjur til 2-0 med sit første mål for Esbjerg siden skiftet fra AGF, da han i to omgange fik bugseret bolden over stregen efter backen Leonel Montanos flade indlæg.

Samme Bjur var få øjeblikke senere assistmager, da Yacine Bourhane sparkede Esbjerg på 3-0 og punkterede enhver spænding i opgøret.

En glimrende eftermiddag for hjemmeholdet fik dog et skår i glæden, da midtbanespilleren Benjamin Hvidt efter 67 minutter tog sig til højre knæ i smerte og måtte lade sig udskifte.

24-årige Hvidt er kommet til Esbjerg fra AGF denne sommer, efter at han har misset det meste af de seneste tre år med to forskellige alvorlige knæskader.

Uden Hvidt mistede Esbjerg momentum, og HB Køge havde flere gode muligheder for at reducere, men Nicklas Pedersens tropper mangler tilsyneladende både evner og selvtillid.

I stedet øgede den indskiftede teenager Elias Andersen til 4-0 med en flot flugter kort før tid, inden angriberen Jafar Arias i overtiden pyntede på resultatet på et straffespark.

HB Køge er sidst i 1. division med nul point for syv kampe og en målscore på 4-21. Holdet har otte point op til redning.