Esbjerg-kvinder blæser bundprop omkuld i Champions League

Esbjerg
CL kvindehåndbold: Team Esbjerg - HC Lokomotiva Zagreb Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Team Esbjerg vandt 33-20 over Lokomotiva Zagreb i Europas største klubturnering.

Håndboldkvinderne fra Team Esbjerg tog for anden gang på en uge en sikker sejr over kroatiske Lokomotiva Zagreb i Champions League.

Lørdag vandt vestjyderne med 33-20 på hjemmebane over gruppens bundprop.

Det var som om, at vinden ude fra Vesterhavet var trukket ind i hallen, hvor gæsterne hurtigt blev blæst omkuld.

Esbjerg fik bragt sig foran 8-3, og herefter slap træner Jesper Jensens spillere mere af i det defensive spil, så Zagreb frem mod pausen fik forhindret, at Esbjerg stak yderligere af.

Forud for de sidste 30 minutter var stillingen 18-13 til danskerne. Især den norske kvartet Nora Mørk, Henny Reistad, Vilde Ingstad og Marit Jacobsen viste sig godt frem med tilsammen 13 af Esbjergs scoringer.

Jesper Jensen fik efter pausen hvilet flere af sine profiler, men esbjergenserne fik alligevel udbygget føringen.

Målforskellen kunne formentlig være blevet større end de 13 mål, hvis ikke det havde været for flere klare dommerfejl.

Med sejren har Esbjerg 12 point efter otte kampe og bejler kraftigt til en af de to kvartfinalepladser. Skulle det ikke lykkes, så er holdet næsten med garanti sikret en plads i ottendedelsfinalerne.