Esbjerg og Ikast varmer op til indbyrdes topbrag med sejre

Viborg
Kvindehåndbold: Ikast Håndbold - Team Esbjerg Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Team Esbjerg måtte slide for sejren mod Viborg, mens Ikast bankede Bjerringbro. Tirsdag mødes de to tophold.

Team Esbjerg virker ustoppelig i denne sæson i kvindernes liga, og Ikast Håndbold har næsten samme status.

Lørdag eftermiddag tog Esbjerg sin tiende sejr ud af ti mulige, da klubben på udebane nedkæmpede Viborg HK og vandt 34-31.

Lidt tidligere på eftermiddagen snuppede Ikast sin niende sejr ud af ti mulige, da klubben på hjemmebane udraderede Bjerringbro FH med hele 43-18.

Dermed ligger de to øverst i tabellen, inden de tirsdag brager sammen i den kommende runde i ligaen. Ikast har revanche til gode efter et nederlag til vestjyderne i pokalturneringen tidligere på ugen.

Esbjerg er øverst i stillingen med 20 point, og Ikast er på andenpladsen med 18 point. Odense Håndbold kan søndag ramme 16 point med en sejr over Ajax København.

Som resultaterne antyder, måtte Esbjerg arbejde lidt hårdere for sejren end Ikast. Viborg bed fra sig og fulgte med indtil 13-13, hvor Esbjerg skruede bissen på.

Særligt Henny Reistad, Nora Mørk og Michala Møller i bagkæden trådte i karakter og sørgede med fire mål hver for en pauseføring på 20-17.

Efter pausen blev Esbjerg pustet i nakken ved stillingen 29-28, men Viborg måtte give fortabt og se sejren gå til vestjyderne.

I kampen mellem Ikast og Bjerringbro var den kommende slutrundedebutant Julie Scaglione flyvende. Hun scorede otte gange og blev kampens topscorer, mens Andrea Austmo stod i målet med en redningsprocent på 50.