Esbjerg overlever panisk kvarter og vinder i Montenegro

Podgorica
Champions League kvindehåndbold: Team Esbjerg - Györi Audi ETO KC Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Et koncentrationssvigt efter pausen gjorde det svært for Team Esbjerg, som dog fandt melodien til sidst.

Team Esbjerg kom lørdag på tavlen i Champions League.

Efter nederlag til den ungarske storklub Györ i første runde snuppede de vestjyske håndboldkvinder en sejr på 28-23 over Buducnost fra Montenegro.

Esbjerg var storfavorit på udebanen, og efter første halvleg så det ud til, at sejren ville komme i hus uden synderlige problemer.

Koncentrationen svigtede dog i begyndelsen af anden halvleg, og først efter en lidt panisk periode fik Esbjerg styr på sagerne og sled sejren i land.

Sejren betyder, at Esbjerg sætter to point ind på den tomme konto i Champions League.

Vestjyderne kom særdeles planmæssigt fra start i den halvtomme og stemningsforladte hal i Podgorica.

De store stjerner Kristine Breistøl og Henny Reistad var store trusler mod den montenegrinske forsvarsblok, som følte sig nødsaget til at skubbe langt frem, når de to nordmænd gik til angreb.

Det betød, at der ofte opstod ubalance i forsvaret, og hvis blot Esbjerg-spillerne holdt bolden i gang, var det et spørgsmål om tid, før der var hul i defensiven.

Det nød højrefløj Marit Røsberg godt af før pausen, hvor hun scorede fem mål.

Samtidig stod Rikke Poulsen i målet en god halvleg, og Esbjerg byggede stille og roligt en femmålsføring op. Ved pausefløjt var vestjyderne foran 16-11.

Det lignede en stensikker sejr, men Esbjerg kom skidt ud til anden halvleg. Den franske keeper i Buducnost-målet, Armelle Attingré, tog godt fra, mens Esbjerg slækkede på koncentrationen både offensivt og defensivt.

Det betød, at føringen efter 12 minutter af anden halvleg var udlignet, samtidig med at Esbjerg fik to udvisninger og et rødt kort til Mette Tranborg.

Spillerne virkede en smule rådvilde. Den tålmodighed, der strålede ud af holdet i første halvleg, var udskiftet med febrilsk angrebsspil og individuelle forsøg på at rette op på situationen.

Selv om det var tæt på, kom Esbjerg dog aldrig bagud. Til sidst fandt særligt de norske spillere i Esbjerg-trøjen, især Nora Mørk, tilbage til et højt niveau og kørte sejren i hus.