Esbjerg skaber ny spænding i semifinaleserie mod Herning

Herning
Metal Ligaen: Herlev Eagles - Esbjerg Energy Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Esbjerg Energy slog Herning Blue Fox og er nu kun bagud med 1-2 i semifinaleserien, der fortsætter tirsdag.

Esbjerg Energy har fået nyt håb i jagten på en plads i DM-finalen i ishockey.

I den tredje kamp i semifinaleserien vandt Esbjerg søndag med 2-1 på udebane over Herning Blue Fox, som dermed fører 2-1 samlet i serien.

Herning vandt de to første kampe i serien med 10-5 og 5-4, men søndag blev det anderledes målfattigt, og de to første perioder forblev målløse.

Til gengæld skulle man bare et minut ind i tredje periode, før Rasmus Bjerrum bragte Esbjerg i front med 1-0.

Efter 12 minutter øgede Phillip Schultz til 2-0, og så trak det for alvor op til vestjysk sejr.

Det lykkedes dog for Herning at skabe spænding til det sidste, da canadiske Jonathan Racine reducerede til 1-2 minuttet efter.

Men trods et pres formåede Herning ikke at udligne i den sidste fase.

Seriens fjerde kamp spilles på tirsdag i Esbjerg, hvor hjemmeholdet har mulighed for at udligne Hernings føring til 2-2.

I den anden semifinaleserie fører Aalborg Pirates med 2-0 mod Herlev Eagles inden det tredje opgør, der spilles mandag.