Esbjerg slår mestrene ud og booker finaleplads

Metalligaen: Aalborg Pirates - Esbjerg Energy, Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Aalborg Pirates formåede ikke at fuldføre comeback i semifinaleserien mod Esbjerg. På egen is fes festen ud.

Esbjerg Energy sikrede sig tirsdag aften en plads i DM-finalen, hvor Sønderjyske venter.

Vestjyderne vandt den syvende og afgørende duel i en tæt kvartfinaleserie mod de regerende mestre fra Aalborg Pirates med 3-0.

Esbjerg førte serien med 3-1 i kampe, men to Aalborg-sejre betød, at holdene måtte på isen en sidste gang for at afgøre sagen.

Som suveræn vinder af grundspillet var Aalborg før semifinalerne spået store chancer for at gå videre mod grundspillets nummer fem, men esbjergenserne viste sig at være for stor en mundfuld.

Skæbnekampen startede som ventet med dominans fra de nordjyske værter, men der blev også holdt en anelse igen for at skabe sikkerhed i de bageste geledder. Ingen af holdene ville satse for meget fra start.

Esbjerg fandt vej til netmaskerne med godt to minutter tilbage af første periode, da gæsterne udnyttede en overtalsperiode. Pucken blev sendt på tværs, hvor Andreas Grundtvig gjorde det til 1-0.

Anden periode blev indledt med en chokstart af Esbjerg, der bragte sig foran med 2-0 efter kun 13 sekunder.

Aalborg havde egentlig vundet pucken, men en Aalborg-spiller sendte den via banden lige hen i staven på Esbjergs Grayson Downing. Canadieren satte holdkammeraten Joshua Winquist op til scoring.

Esbjerg var lidt senere tæt på at øge føringen, men hjemmeholdet holdt stand anden periode ud, så chancen for et comeback var i live før de sidste 20 minutter.

Aalborg satte straks fra tredje periodes begyndelse Esbjerg under et voldsomt pres, men Esbjerg lurede på blottelser i hjemmeholdets defensiv.

Med fire minutter tilbage fik Esbjergs Phillip Schultz en stor mulighed for at lukke affæren, men alene mod Aalborg-keeper George Sørensen sendte han pucken ind på målvogteren.

Med et minut og 40 sekunder tilbage blev George Sørensen pillet ud i et nordjyske sats med en ekstra markspiller på isen, men lige lidt hjalp det for Aalborg.

I stedet tog Philip Schultz revanche for sin brændte chance lidt tidligere, da han med et minut tilbage skøjtede ned mod tomt mål og gjorde det til 3-0.

I finalen skal Esbjerg op imod Sønderjyske, der vandt den anden semifinaleserie mod Herning Blue Fox med 4-2 i kampe.

Den første af syv potentielle finalekampe spilles på fredag.