Esbjerg stikker kæp i rivalers hjul i toppen af ligaen

Esbjerg
Metalligaen: Rungsted Seier Capital - Esbjerg Energy Foto: Thomas Sjoerup/Ritzau Scanpix

Med en sejr på 3-2 over Herning Blue Fox sørgede Esbjerg Energy for, at Aalborg Pirates fortsat er i front.

Selv om det efterhånden er mere end et par årtier siden, at Herning og Esbjerg sad tungt på Danmarks bedste ishockeyrække, så lever den gamle rivalisering stadig mellem de to jyske traditionsklubber.

Derfor har det helt sikkert også lunet i den vestjyske by, at tirsdagens opgør i Metal Ligaen blev vundet med 3-2 over rivalerne fra Herning Blue Fox.

Gæsterne ligger ganske vist et pænt stykke foran i tabellen, men Esbjergs sejr betyder, at Herning i hvert fald for nu må blive bag Aalborg Pirates i toppen af tabellen.

Esbjerg selv indtager sjettepladsen, men i det tætte midterfelt er der kun to point op til Odense Bulldogs på tredjepladsen. Derfra er der dog henholdsvis 14 og 16 point til Herning og Aalborg, som er stukket af helt i toppen.

Midterfeltet blev trukket helt sammen, da Odense tabte til Rungsted Seier Capital, som ligger på fjerdepladsen.

I Esbjerg var det gæsterne fra Herning, som kom i front, men scoringer af Grayson Downing og Josh Winquist fik vendt det hele på hovedet i anden periode.

Erfarne Morten Poulsen fik dog Herning tilbage i kampen i samme periode.

Det var Herning, som pressede mest på for at få sejren, men skarpheden foran mål manglede.

I stedet blev Thomas Mondrup helten for hjemmeholdet knap midtvejs i tredje periode. Hans mål til 3-2 blev kampens sidste, så Esbjerg kunne trække sig sejrrigt ud af den jyske isklassiker.