Esbjerg taber hos CL-mester trods vilde Henny Reistad

Györ
Kvindehåndbold: Odense Håndbold - Gy¶ri Audi ETO KC Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Henny Reistad var i hopla, men brændte også et vitalt straffekast, da Team Esbjerg tabte til Györ.

Team Esbjerg fik lørdag en tung start på Champions League trods hele 15 mål og 5 assister af enmandshæren Henny Reistad.

26-28 tabte vestjyderne hos den forsvarende mester, ungarske Györ, og dermed udeblev revanchen for nederlaget i semifinalen i sidste sæsons Final 4.

Esbjerg var bagud med otte mål i starten af anden halvleg, og kampen syntes afgjort, men Reistad bombede løs, indtil hun et par minutter før tid brændte et straffekast ved stillingen 26-27.

Györs danske keeperprofil Sandra Toft tog med sine ni redninger i første halvleg pippet fra sine tidligere holdkammerater, mens den tidligere Odense-profil Dione Housheer strålede med 11 scoringer - heraf 8 på straffekast.

Esbjerg fik takket være flere fine indgreb af målvogter Anna Kristensen og en knivskarp Henny Reistad en glimrende start på den svære udekamp og kom foran 5-3.

Men selv om nordmanden blev ved at holde niveau, smuldrede tingene for vestjyderne, da der blev begået for mange tekniske fejl, og Györ-defensiven strammede op.

Især Sandra Toft var med sine mange redninger i første halvleg en stor hovedpine for de danske mestre, og Györ gik takket være hendes storspil til pausen med en 16-12-føring.

Ondt blev værre for Esbjerg i første del af anden halvleg, hvor en satsning på syv mod seks i angrebet langtfra gav pote, og Györ udbyggede med fem ubesvarede scoringer til 21-13.

Kampen syntes afgjort, men der blev længere mellem Tofts redninger, og nervøsiteten meldte sig helt tydeligt hos værterne, efterhånden som Esbjerg åd sig tilbage.

Efter 58 minutter lignede det pludselig et chokerende comeback, men Hatadou Sako pillede Reistads forsøg på straffespark, og hjemmeholdet kunne ånde lettet op.

Györ tog pointene og gav samtidig masser af spilletid til sine hele seks nye spillere.

Ud over Dione Housheer gjaldt det blandt andre danske Kristina Jørgensen, som er kommet til fra Metz og havde en meget blandet kamp, og Bo van Wetering, som ligesom Housheer har taget turen til Györ fra Odense.

Også Kristine Breistøl er ny for Champions League-mesteren efter at have tilbragt de seneste seks sæsoner i Esbjerg. Hun markerede sig lørdag med to tidligere udvisninger, men også et par vigtige mål i anden halvleg.

For gæsterne forblev holdets anden helt store norske profil, Nora Mørk, på sidelinjen i hele opgøret.