Esbjerg vinder topkamp og sikrer samlet grundspilssejr

Ikast
Kvindehåndbold: Ikast Håndbold - Team Esbjerg Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Ikast kæmpede godt imod, men da tingene skulle afgøres, viste Team Esbjerg styrke og vandt topkampen 31-27.

Topholdet Team Esbjerg kunne med en sejr lørdag sikre sig grundspilssejren i Kvindeligaen, og topholdet leverede, da Ikast Håndbold, der ligger toer, blev besejret i topopgøret.

I en intens affære viste gæsterne sig skarpest i slutfasen og vandt med 31-27.

De to point betyder, at Esbjerg ikke længere kan indhentes inden de to sidste runder.

Jesper Jensens tropper har spillet et suverænt grundspil med 24 sejre i 24 kampe.

Esbjerg kom blæsende ud til topopgøret og var hurtigt foran 6-1.

Den dårlige start fik Ikast-træner Kasper Christensen til tidligt at forlange en timeout, hvilket vækkede hans mandskab.

Ikast fik sat en prop i den dårlige start og arbejdede sig langsomt bedre med i opgøret.

Ved pausen så opgaven ikke umulig ud for hjemmeholdet, da Esbjergs føring lød på 17-14.

Hvor Esbjerg startede kampen i teten, var det Ikast, der fik den klart bedste start på anden halvleg, og efter et par minutter havde hjemmeholdet næsten kontakt til Esbjerg.

Efter lidt mere end 40 minutter var comebacket en realitet, da Ikast udlignede til 22-22.

Esbjerg kunne fra anden halvlegs start slet ikke fange Ikast-offensiven, der i den periode scorede efter behag.

Samtidig sjuskede gæsterne i angrebet, hvor store muligheder og straffekast blev misbrugt.

Det kostede for Esbjerg, da hjemmeholdet red videre på bølgen og bragte sig foran 24-22.

Dermed var det gæsternes træner Jesper Jensens tur til at kalde til samling og give sine tropper en opsang.

Det hjalp, og Esbjerg fandt efterfølgende mere ro i angrebsspillet, hvilket bragte vestjyderne tilbage på sporet.

Samtidig kom keeper Amalie Milling ind i Esbjerg-målet og leverede flere vigtige redninger, der gjorde, at gæsterne tilbageerobrede føringen i opgøret.

Ikast blev i slutfasen ramt af flere udvisninger, hvilket kostede dyrt, da Esbjerg straffede det og opbyggede et forspring, som Ikast ikke var i stand til at indhente igen.

Gæsternes profil Henny Reistad steppede særligt op i slutfasen og endte som kampens topscorer med ni mål.