Everton-forsvarer bliver skurk og helt i deler med Tottenham

Liverpool
Premier League - Everton v Tottenham Hotspur Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix

Michael Keane begik straffespark, men udlignede også til slutresultatet, da Everton og Tottenham spillede 1-1.

Det har ikke i første omgang givet afkast for Tottenham, at klubben i sidste uge smed Antonio Conte på porten.

Mandag var Harry Kane, Pierre-Emile Højbjerg og co. i aktion for første gang siden da. På udebane mod Everton endte det 1-1.

Hjemmeholdets Michael Keane blev den store helt, da han i den ordinære spilletids sidste minut hamrede bolden i mål.

Keane var ellers på vej mod at ende med en skurkerolle efter at have begået det straffespark, som Harry Kane scorede på tidligere i kampen.

Resultatet betyder, at Tottenham har 50 point på fjerdepladsen i Premier League.

Det er samme antal, som Newcastle og Manchester United har på henholdsvis tredje- og femtepladsen. De to hold har dog spillet to kampe færre.

Everton har 27 point på 15.-pladsen i den meget tætte bundstrid.

Første halvleg forløb uden scoringer, og holdene var generelt jævnbyrdige, omend Tottenham sad mest på bolden. Det udmøntede sig dog ikke for alvor til chancer foran mål.

I anden halvleg gjorde hjemmeholdet det så svært for sig selv. Eller det var rettere Abdoulaye Doucouré, der gav Tottenham en fordel.

Efter et sammenstød med Harry Kane ramte den maliske midtbanespiller nemlig stjerneangriberen i ansigtet, i forbindelse med at de to stod og skubbede lidt til hinanden, og så blev Doucoure sendt i bad med et direkte rødt kort.

Små ti minutter senere var det så Harry Kane, der på et straffespark gjorde det til 1-0, efter at Cristian Romero var blevet nedlagt i feltet af Michael Keane.

I kampens afslutning var det så Tottenham, der blev reduceret til ti mand. Lucas Moura fik fortjent direkte rødt efter en tackling, hvor brasilianeren kom alt for sent.

Det var det, der skulle til for Everton. Hjemmeholdet lugtede blod, og lige før kampuret rundede 90 minutter, gjorde Michael Keane skaden god igen fra tidligere, da han fra distancen bankede bolden ind til slutresultatet 1-1.