Færøsk sensation er videre i CL-kvalifikation og sikrer gruppespil

WEB_SPORT Foto: 9200 Adam Ihse/Tt/Ritzau Scanpix

Patrick da Silva scorede for Klaksvik, mens Mikkel Rygaard brændte for Häcken i straffesparkskonkurrence.

De færøske fodboldmestre, KÍ Klaksvik, er meget overraskende videre til tredje kvalifikationsrunde i Champions League.

Klaksvik vandt onsdag aften efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence 7-6 ude over svenske BK Häcken.

Danske Mikkel Rygaard brændte for Häcken i straffesparkskonkurrencen, mens indskiftede Patrick da Silva scorede for Klaksvik.

Det første opgør på Færøerne endte uden mål, og efter de første 90 minutter i Sverige var stillingen 2-2.

Efter forlængelsen stod det 3-3, hvorefter kampen endte i straffesparkskonkurrence, som Klaksvik vandt 4-3.

Med avancementet er KÍ Klaksvik som det første hold fra Færøerne nogensinde sikker på at skulle spille et europæisk gruppespil. Foreløbig er klubben sikker på gruppespillet i Conference League.

- Tårer. Glædestårer. Sikke et hold. Sikke en klub. Sikke en by. Sikke en historie. Fantastisk opbakning. Det er uvirkeligt, skriver Klaksvik på sociale medier.

Der var tre danskere i startopstillingen til onsdagens kamp. Kristoffer Lund og Mikkel Rygaard var på banen for BK Häcken, mens Claes Kronberg spillede fra start for gæsterne.

Patrick da Silva sad på bænken hos KÍ Klaksvik.

KÍ Klaksvik overraskede stort i første kvalifikationsrunde ved at sende den ungarske traditionsklub Ferencvaros ud efter 0-0 hjemme og 3-0 på udebane.

Den dobbelte målskytte fra kampen i Ungarn, Árni Frederiksberg, bragte KÍ Klaksvik foran 1-0 mod BK Häcken efter oplæg fra Claes Kronberg, men den svenske klub svarede igen kort tid efter med en udligning af Tobias Sana.

Tidligt i anden halvleg var det hjemmeholdets tur til at bringe sig foran, da Amor Layouni scorede til 2-1 med en assist fra Mikkel Rygaard.

Kort tid efter var Árni Frederiksberg imidlertid igen på pletten for KÍ Klaksvik, og han udlignede til 2-2.

Et kvarter før tid blev Claes Kronberg skiftet ud og erstattet af Patrick da Silva.

I den forlængede spilletid scorede Ibrahim Sadiq til 3-2 for Häcken kort før udløbet af første halvleg.

KÍ Klaksvik fik imidlertid udlignet til 3-3, da der resterede ti minutter af anden halvleg af den forlængede spilletid.

BK Häckens målmand, Peter Abrahamsson, blev noteret for et selvmål.

I straffesparkskonkurrencen var Patrick da Silva sikker med en afslutning helt ude ved stolpen, da han scorede på KÍ Klaksviks tredje spark.

Herefter var det Mikkel Rygaards tur, men danskeren skovlede bolden højt over målet.

Häcken fik en livline, da Klaksviks Sivert Gussiås dernæst hamrede bolden på underkanten af overliggeren, men det var en stakket frist.

Simon Sandberg misbrugte nemlig Häckens femte spark, og så lå afgørelsen i fødderne på Vegard Forren.

Den 35-årige tidligere norske landsholdsspiller holdt hovedet koldt og scorede på sit straffespark, og så kunne den færøske jubel bryde ud.

I tredje kvalifikationsrunde venter norske Molde.

KÍ Klaksvik trænes af norske Magne Hoseth, som tilbragte størstedelen af sin aktive karriere i netop Molde, og han spillede også en enkelt sæson i FC København.

Også Vegard Forren har tilbragt hovedparten af sin karriere hos Molde.