FAKTA: Sådan gik det Danmark ved OL fredag

TAEKWONDO-OLY-PARIS-2024 Foto: David Gray/Ritzau Scanpix

Taekwondokæmperen Edi Hrnic sørgede for Danmarks femte medalje ved OL, og håndboldherrerne er finaleklar.

Følgende danskere var fredag i aktion ved OL:

---- ---- ---- ----

Golf.

Tredje runde, kvinder: Emily Kristine Pedersen havde på ny en skidt dag på OL-golfbanen og er at finde i den tunge ende af resultatlisten. Danskeren gik fredagens runde i 75 slag, hvilket var tre over banens par. Det rækker til en placering som delt nummer 49 ud af de 60 spillere. Nanna Koerstz Madsen havde en lidt bedre dag og brugte 72 slag på de 18 huller. Hun ligger på en delt 36.-plads.

Taekwondo.

80-kiloklassen: Edi Hrnic vandt bronze efter en lille omvej. Han vandt sin ottendedelsfinale 2-0 over egypteren Seif Eissa. I kvartfinalen blev det til et 0-2-nederlag for danskeren til den lange tuneser Firas Katoussi, der dog vandt sin efterfølgende semifinale. Det gav Edi Hrnic en ny chance i opsamlingsrunden mod australieren Leon Sejranovic, og den greb danskeren. Så stod den på bronzekamp, og den vandt den 20-årige dansker over Seo Geon-woo fra Sydkorea. Det var Danmark femte medalje ved OL.

Cykling, bane.

Parløb, kvinder: Amalie Dideriksen og Julie Norman Leth lå med fremme i begyndelsen, men et kikset skifte betød, at danskerne røg ned bagest, og efter en spurt stak fem par af uden dansk deltagelse. Det sluttede med en dansk sjetteplads til sølvvinderne fra OL i Tokyo.

Håndbold.

Mænd, semifinale: Danmarks håndboldherrer er klar til endnu en OL-finale. Det blev en kendsgerning med sejren på 31-30 over Slovenien. Danmark førte flere gange med seks mål i anden halvleg, men alligevel skabte Slovenien spænding i slutfasen. Danmark havde svært ved at score i de sidste minutter, og Slovenien havde i et sidste angreb mulighed for at udligne, men danskerne holdt stand.

Kilder: Ritzau, olympics.com, DIF, olym.dk.