FAKTA: Sådan kom Danmarks OL-medaljer i Tokyo i hus

Viktor Axelsen mod Chen Long i badminton finale til OL i Tokyo Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Danmark hentede tre guld-, fire sølv- og fire bronzemedaljer ved det seneste OL.

Ved OL i Paris, der officielt åbnes fredag aften, er Danmarks Idrætsforbunds målsætning 9 til 11 medaljer.

Danmark kom hjem med 11 medaljer, da der senest blev afholdt OL i Tokyo for tre år siden. Tre af guld, fire af sølv og fire af bronze:

* Guld

Sejlsport: Anne-Marie Rindom.

Efter en nervepirrende medaljesejlads tog Anne-Marie Rindom guldet i Laser Radial. En flot forbedring af danskerens bronzemedalje fra OL i Rio i 2016.

Badminton: Viktor Axelsen.

Axelsen tabte ikke et eneste sæt i OL-turneringen, og også finalen blev vundet i overbevisende stil med cifrene 21-15, 21-12 mod kineseren Chen Long.

Banecykling: Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv, parløb.

Danskerne stillede til start som OL-favoritter og levede op til de høje forventninger i den olympiske velodrom i Izu. Løbet blev dog en gyser til det sidste. Danmark endte med 43 point, mens Storbritannien og Frankrig begge havde tre point færre.

* Sølv

Skeetskydning: Jesper Hansen.

Hansen klemte sig med i finalen på sidste mandat. Her leverede han fornemt og vandt sølv efter amerikaneren Vincent Hancock, der var helt suveræn med 59 træffere ud af 60 mulige i finalen.

Banecykling: 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Danmark var storfavorit forud for OL, men i finalen var Italien marginalt hurtigere. 0,166 sekunder lød forskellen på de to hold efter 4000 meter, som begge hold tilbagelagde hurtigere end den nu tidligere verdensrekord. Frederik Rodenberg, Niklas Larsen, Rasmus Lund og Lasse Norman Hansen udgjorde Danmarks finalehold.

Banecykling: Amalie Dideriksen og Julie Leth, parløb.

Danskerne var stærke i løbets sidste halvdel og tog sammen med de suveræne briter og russerne en omgang på feltet og dermed 20 point. Det blev afgørende. Briterne var stærkest fra start til slut og vandt guld.

Håndbold: Herrelandsholdet.

De forsvarende olympiske mestre formåede ikke at gentage triumfen fra Rio. I OL-finalen mod Frankrig spillede Danmark under niveau i omtrent 40 minutter og var bagud med seks mål. Efter en god dansk slutspurt lød nederlaget på 23-25.

* Bronze

Roning: Frederic Vystavel og Joachim Sutton, toer uden styrmand.

Duoen var ikke regnet som et medaljebud, men i det indledende heat og i semifinalen blev det til henholdsvis en første- og en andenplads. I kampen om medaljerne lagde danskerne sig tidligt blandt de forreste og holdt sig der frem til målstregen.

Svømning: Pernille Blume, 50 meter fri.

Den danske svømmestjerne var ventet medaljekandidat efter guldet i Rio, og det levede hun op til. Blume var 0,14 sekunder fra Sarah Sjöström på andenpladsen og 0,4 sekunder fra Emma McKeon på førstepladsen.

Kajak: Emma Aastrand Jørgensen, 200 meter enerkajak.

Efter målfoto om sølvmedaljen måtte Emma Aastrand Jørgensen nøjes med en bronzemedalje. Lisa Carrington tog guldet suverænt, mens Teresa Portela fik sølv i en tid, der var under to hundrededele af et sekund hurtigere end Emma Aastrand Jørgensens tid.

Kajak: Emma Aastrand Jørgensen, 500 meter enerkajak.

Aastrand var kun sjettebedst halvvejs i finalen, men sejlede sig op på de sidste 250 meter og endte på tredjepladsen efter Lisa Carrington og Tamara Csipes.

Kilder: Ritzau