FC Midtjylland avancerer og sikrer europæisk efterår

Herning
UEFA Champions League, kvalifikation Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Trods bøvl vandt FC Midtjylland returkampen over UE Santa Coloma 1-0 i Champions League-kvalifikationen.

FC Midtjylland kan forberede sig på et efterår med et hav af europæiske kampe.

Midtjyderne er nemlig sikre på at skulle spille et europæisk gruppespil, efter at danmarksmestrene onsdag sikrede den samlede sejr over Andorras mesterhold, UE Santa Coloma, i Champions League-kvalifikationen.

Efter en undervældende 1-0-sejr i Hernings aftensol onsdag avancerer midtjyderne med samlet 4-0. Chileneren Dario Osorio scorede midtjydernes længe ventede mål efter 72 minutters spil.

Dermed er FC Midtjylland klar til den tredje - og næstsidste - kvalifikationsrunde til Champions League, hvor ungarske Ferencvaros venter.

Samtidig ved midtjyderne, at uanset hvad der sker i de kommende fire europæiske kvalifikationskampe, så står den minimum på deltagelse i Conference Leagues ligaspil.

Med en føring på 3-0 fra det første opgør valgte Thomas Thomasberg at spare flere profiler, men han stillede stadigvæk op med et hold, der burde være rigelig stærkt til at køre miniputterne over.

Det formåede midtjyderne dog ikke, og derfor var FCM-træneren mellemfornøjet efter kampen.

- Vi ville selvfølgelig gerne have underholdt endnu mere og scoret flere mål. Men vi har vundet samlet 4-0 og er videre til næste runde, og det er vi glade for.

- Jeg savnede lidt bevægelse og kvalitet i gennembrudsspillet og indlægsspillet. Selvfølgelig skal vi være skarpere i Superligaen og i næste kvalifikationsrunde, men vi gik sikkert videre, siger Thomasberg til Viaplay.

Forskellen på holdene i første halvleg var yderst begrænset, og de undertippede gæster stod for halvlegens bedste skudforsøg. Det tog reservemålmand Jonas Lössl sig af.

Thomasberg var alt andet end tilfreds efter den pauvre indsats i de første 45 minutter, og han prøvede at få mere liv i sit mandskab ved at bringe Franculino Dju ind fra starten af anden halvleg.

Den store helt fra mesterskabsspillet i foråret fik sammen med kollegerne rigtig gode betingelser, for anden halvleg var bare to minutter gammel, da Pablo Lluch unødvendigt fik sit andet gule kort. Dermed måtte gæsterne spille resten af kampen i undertal.

Det gav et entydigt kampbillede, hvor FC Midtjylland belejrede gæsternes felt, men de store chancer lod stadig vente på sig. Særligt den polske EM-angriber Adam Buksa havde en skidt aften med klodsede berøringer.

72 minutter skulle der gå, før FC Midtjylland tog føringen efter et chilensk drømmehug fra kanten af feltet. Franculino lagde bolden til rette for Dario Osorio, som dunkede den op i nettaget.

Målet fik angrebslysten til at ebbe ud, og det blev blot til en uventet smal midtjysk sejr.