FC Midtjylland får hul på sejrsbylden mod uskarp oprykker

FC Midtjylland - AaB 3F Superliga Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Nyindkøbet Adam Buksa og norske Ola Brynhildsen scorede, da FCM tog sæsonens første superligasejr mod AaB.

Tredje gang var lykkens gang for FC Midtjylland.

Det forsvarende mesterhold gik lørdag fra banen med alle tre point, da oprykkerne fra AaB blev besejret med 2-0 på MCH Arena i Superligaen.

Det var en tiltrængt succes for FCM, der efter to uafgjorte kampe indledningsvist i sæsonen omsider fik smagt sejrens sødme.

De tre point efterlader mesterholdet på en foreløbig tredjeplads, mens AaB, der tabte i første runde og siden hentede en sejr i anden, er på ottendepladsen.

Hjemmeholdet satte sig på spillet fra start, men det foregik langt fra gæsternes mål.

Generelt havde AaB succes med at holde et tålmodigt hjemmehold væk fra chancer, mens gæsterne selv satsede på omstillinger.

Aalborgenserne havde i midten af første halvleg en periode, hvor de konstant smed bolden væk, og så duftede det af en scoring til FCM, der til egen ærgrelse manglede den sidste skarphed.

Kampen blev siden mere jævnbyrdig og dynamisk.

Hjemmeholdet kom imidlertid foran, kort inden spillerne gik til pause.

Nyindkøbet Adam Buksa sparkede bolden i det lange hjørne med en følt inderside fra kanten af feltet.

Målet fik lov til at stå, selv om den polske angribers holdkammerat Adam Gabriel i opspillet til scoringen trådte ned på AaB's Mylian Jimenez, der lagde sig i græsset.

Selvsamme AaB-spiller blev skiftet ud i pausen.

Efter godt 60 minutter fik AaB kreeret en kæmpe omstillingsmulighed, men trods overtal fik holdet ikke sat en afslutning på.

Kort tid efter brændte netop indskiftede Ola Brynhildsen en stor chance for hjemmeholdet, inden det samme var tilfældet for gæsternes Kelvin John, der fik bolden foræret for fødderne af sig selv af FCM-målmand Elias Olafsson.

Manden i buret kom tilbage og fik afværget udligningen.

Med godt ti minutter igen tog norske Brynhildsen revanche for sin store afbrænder og scorede til 2-0.

FCM-spilleren kronede en fornem omstilling ved at kanonere kuglen i netmaskerne uden for AaB-målmandens rækkevidde.

AaB havde sine chancer, men gæsterne var ganske enkelt for uskarpe.

Derfor kunne FCM gå sejrrigt fra banen, selv om holdet mod slutningen trak sig langt tilbage.