FC Midtjylland kollapser og formøbler CL-billet i slutfasen

Bratislava
Midtjylland Slovan Champions League Soccer Foto: Pavel Neubauer/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland førte 2-1 i Bratislava, men indkasserede sene mål og tabte 2-3 og går glip af Champions League.

FC Midtjylland må nøjes med europæisk fodbold på anden klasse efter at have sat en Champions League-billet over styr onsdag aften.

Midtjyderne førte 2-1 ude mod Slovan Bratislava, men indkasserede mål i det 82. og 86. minut og tabte 2-3. Sammenlagt taber den danske mesterklub med 3-4 og skal nu deltage i Europa Leagues nye ligaspil.

Inden den med midtjyske briller katastrofale afslutning på opgøret havde holdet ellers heroisk fået vendt 0-1 til 2-1 efter flotte scoringer af de offensive profiler Aral Simsir og Franculino.

Derfor lugtede det af millionregn over Herning og Ikast, men kollapset i slutfasen kommer nu med en dyr regning sporsligt og økonomisk.

Fra begyndelsen af kampen så det lovende ud for FC Midtjylland, men hjemmeholdet knoklede sig ind i opgøret. Derfor var det ikke helt ufortjent, at Slovan Bratislava i det 33. minut bragte sig i front.

Efter sløset og passivt forsvarsspil fik Marko Tolic bolden i feltet og kunne med en enkelt skudfinte gør sig selv fri, før han sparkede bolden fladt i mål med venstrebenet. Elias Olafsson fik hånden på, men kunne ikke forhindre bolden i at trille over stregen.

Midtjyderne var tæt på at komme med et omgående modsvar. Franculino spillede Dario Osorio fri ved bageste stolpe, men en redning i verdensklasse kom i vejen for en udligning.

Målmanden kunne til gengæld intet stille op en håndfuld minutter senere. Aral Simsir drev bolden mellem to oppassere og ind i feltet, før han med en rolig inderside satte bolden i mål.

Glæden var stor i den midtjyske lejr, men Simsir var selv mere afdæmpet. Han så ud til at have slået sig på låret, men spillede videre frem til det 74. minut.

Anden halvleg blev en hæsblæsende affære med et hav af muligheder til begge hold.

Først var hjemmeholdet tæt på, men i stedet tog de danske gæster føringen.

Halvlegen var under fem minutter gammel, da Franculino flot flugtede midtjyderne i front via stolpen efter et perfekt indlæg fra den vikarierende venstre back Juninho.

Desværre for midtjyderne måtte Juninho kort efter lade sig udskifte med en baglårskade. På det tidspunkt havde hjemmeholdet allerede haft en god mulighed for at udligne.

Det danske hold blev presset lidt længere tilbage på banen, men satsede helhjertet på kontraangreb. Det var også tæt på at give en 3-1-scoring i det 69. minut, men Oliver Sørensen kiksede noget uvant sin afslutning på den store mulighed. På det tidspunkt lugtede det stadig af Champions League på den jyske hede.

Men der skulle bare endnu en skudfinte og en lumsk afslutning af Marko Tolic til at sikre balance på måltavlen i det 82. minut.

Dramaet stoppede langt fra der. Først måtte Elias Olafsson diske op med en pragtredning, og dernæst brændte Dario Osorio en friløber, før katastrofen for alvor indtraf.

På ny var forsvarsspillet passivt, da Tigran Barseghyan fra kanten af feltet plaffede Bratislava i front i det 86. minut. I lighed med holdets to første scoringer sad bolden fladt til højre for Olafsson.

Midtjyderne var på desperat jagt efter et mål, der kunne give forlænget spilletid. Dario Osorios forsøg på stolpen i tillægstiden var det tætteste, holdet kom på en udligning.