FC Midtjylland nedkæmper Silkeborg og stryger til tops

Silkeborg
Silkeborg IF - FC Midtjylland , 3F Superliga Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Silkeborg havde gode momenter i topkampen hjemme mod FC Midtjylland, der dog var stærkest og vandt 3-1.

Med fem ligasejre i træk kan FC Midtjylland holde pause på Superligaens førsteplads, mens der er landskampe.

I søndagens topkamp i Superligaen vandt FCM 3-1 ude over Silkeborg. FCM topper nu rækken med 17 point efter syv kampe.

AGF har 16 point på andenpladsen, mens Silkeborg er yderligere et point efter på tredjepladsen.

FCM fik en god start på kampen. Kantspilleren Dario Osorio bragte udeholdet foran 1-0 efter nogle lækre og hurtige kombinationer på kunstgræsset.

Oplægget kom fra FCM-angriberen Edward Chilufya, der burde have fordoblet føringen midtvejs i første halvleg, men hovedstødet gik forbi mål.

I stedet scorede Silkeborg i den anden ende efter en stor fejl af FCM-stopperen Ousmane Diao, der forsøgte at brysttæmme bolden tilbage til sin egen keeper.

Men bolden blev opsnappet af den formstærke Silkeborg-angriber Tonni Adamsen, der takkede for gaveboden med sin femte ligascoring i sæsonen.

Silkeborg havde nemt ved at spille sig forbi FCM's pres, og det gav flere chancer og skud på mål.

Blandt andre Silkeborgs midtbanespillere Jeppe Andersen og Mads Larsen fik testet FCM-keeper Elias Olafsson, der generelt stod en god kamp.

Fem minutter før pausen var FCM-backen Adam Gabriel tæt på en scoring på et hovedstød, men bolden ramte sidenettet.

Kort efter slog FCM-angriberen Franculino til med en scoring. Et indlæg fra backen Joel Andersson havnede ved Franculino ved bageste stolpe efter en kikset clearing af Silkeborg-spilleren Mads Freundlich.

I anden halvleg forsøgte Silkeborg at få udlignet, men FCM forsvarede sig godt og gjorde det, et tophold skal gøre.

FCM lukkede kampen med målet til 3-1 efter 77 minutter. Diao var gået med frem i et angreb og sparkede bolden fladt i nettet og cementerede sejren.

Det punkterede mere eller mindre topkampen i Silkeborg, der blev overværet af 7924 tilskuere.