FC Midtjylland stryger til tops med sejr over Vejle

Herning
FC Midtjylland - Vejle Boldklub, 3F Superliga Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

På mål af Oliver Sørensen og Ola Brynhildsen vandt FC Midtjylland med 2-0 hjemme over Vejle i Superligaen.

Trods brug af flere reserver snuppede FC Midtjylland en pligtsejr på 2-0 hjemme over bundholdet Vejle i fredagens kamp i Superligaen.

Med sejren topper FCM ligaen med otte point efter de første fire kampe. Fire hold, der endnu ikke har spillet i fjerde runde, følger dog lige efter med syv point.

FCM er midt i en periode, hvor holdet forsøger at kvalificere sig til Champions League, og det kunne ses på holdkortet fra start.

Træner Thomas Thomasberg havde valgt at rotere på holdet, og flere profiler var bænket, mens reserverne fik chancen.

Kampen bød også på FCM-debut til Christian Sørensen, der torsdag var blevet købt hos rivalerne fra FC København. Han spillede hele kampen som venstreback og gjorde det fint.

Allerede efter få minutters spil var Christian Sørensen ved at stå for en assist i sin lyndebut, men angriberen Ola Brynhildsen headede forbi mål.

Fem minutter før pausen scorede FCM til 1-0, da den målfarlige midtbanespiller Oliver Sørensen dukkede op ved bageste stolpe og sparkede bolden i nettet. Assisten stod Edward Chilufya for.

Efter en times spil fordoblede Brynhildsen føringen, da nordmanden udnyttede Aral Simsirs fine forarbejde.

Samme Brynhildsen kunne snildt have scoret flere mål, men i slutfasen brændte han flere gode tilbud.

Vejle havde også sine muligheder i kampen, men skarpheden og effektiviteten manglede.

Med nederlaget fortsatte den dårlige sæsonstart for Vejle, der er uden point i de første fire kampe i Superligaen.