Sport - Ritzau

FCM-chef forstår skepsis: Kan ikke erstatte profiler én til én

FCM-chef forstår skepsis: Kan ikke erstatte profiler én til én

FCM-chef forstår skepsis: Kan ikke erstatte profiler én til én

Ritzau
Lagos
Zuletzt aktualisiert um:
Superligaklubben FC Midtjylland holder medie dag Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Profiler som Anders Dreyer og Evander kan man ikke bare erstatte én til én, men nu skal de unge slå til.

Anders Dreyer og Evander har i løbet af de seneste måneder sagt farvel til superligaklubben FC Midtjylland.

Dermed er midtjyderne to store profiler fattigere inden en forårssæson, hvor de ikke kan vide sig sikre på en plads i mesterskabsspillet.

Og administrerende direktør Claus Steinlein kan godt forstå, hvis der er nogen, der ser på truppen med skeptiske øjne.

- Du kan ikke udligne salget af to profiler af den kaliber én til én.

- Hvis jeg sad udefra og kiggede ind, ville jeg sige, at selvfølgelig er FCM ikke kommet stærkere ud af transfervinduet. Vi har solgt to af de største profiler i Superligaen, og vi har hentet to spillere, de færreste kender, siger Steinlein.

På en solbeskinnet græsplæne ved siden af poolen på et fint hotel i det sydlige Portugal, hvor FCM er på træningslejr, vandrer han rundt og taler med pressens udsendte. Og uden at overraske prøver han at sælge budskabet om, at det ikke står så skidt til.

Slet ikke hvis man kigger på klubbens bankkonto.

- Vi har solgt for 200 millioner kroner, og det kan nærmest udvikle sig til 300 millioner, hvis spillerne får kampe og bliver solgt videre. Det var lidt... nej, meget bedre end forventet. For det havde vi ikke sat næsen op efter.

Foruden Anders Dreyer og Evander har FCM tjent rigtig gode penge på salget af Ousmane Diomande til Sporting. Den 19-årige ivorianer kom til klubben for et år siden og har aldrig spillet på førsteholdet.

- Det er en kæmpe succeshistorie. Vi kunne se et stort potentiale, og han blev i sommer lejet ud til Mafra i Portugal, og så skulle han tilbage til sommer og uddannes af de rutinerede.

- Men så løb det løbsk. Han spillede bedre og bedre, og der var flere helt store klubber, der henvendte sig. Derfor kunne vi presse prisen op til et svimlende beløb i forhold til, at han kun har spillet i den næstbedste række i Portugal, siger Steinlein.

Sportsligt er han også optimist. Klubben har fået fingre i Armin Gigovic, der i efteråret spillede i OB, egyptiske Emam Ashour samt angriberen Astrit Selmani.

- Bare fordi vi ikke kender dem i Danmark, er det stadig spillere fra en høj hylde.

- Vi har købt dem, fordi de skal være med til at udligne de salg, vi har lavet. Og så skal nogle af de unge træde ind på den store scene, ligesom vi får Junior Brumado tilbage fra en skade. Det er næsten som en transfer, siger Steinlein om angriberen.

Direktøren fortæller, at FCM har ledt efter spillere med en speciel attitude, der signalerer aggressiv overfaldsfodbold.

Aggressiv attitude får klubben især med 24-årige Emam Ashour. Egypteren har flere disciplinære straffe og lange karantæner bag sig.

- Vi har gjort vores forarbejde, og vi har hørt om en knægt, der vil gøre alt for at vinde.

- Vi ved godt, han har nogle disciplinærsager bag sig, men det er lidt kulturelt bestemt. Masseslagsmål er ikke et ukendt fænomen uden for Europa. Det er der også nogle af vores brasilianere, der kan snakke med om. Men selvfølgelig skal han vænnes til dansk fodbold, siger Steinlein.

FCM er på træningslejr i Portugal, indtil klubben 16. februar møder Sporting i Europa League.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“

Leserinnenbeitrag

Meinung
Kirsten Nørgård Christensen
„Genbrugspladser også i landdistrikter“