FCM rejser til Ungarn med godt udgangspunkt efter 2-0-sejr

Herning
UEFA Champions League 3. kvalifikationsrunde 1. kamp Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Et brændt straffespark stoppede ikke FCM i at vinde 2-0 over Ferencvaros i Champions League-kvalifikationen.

FC Midtjylland fik tirsdag aften et optimalt udgangspunkt i Champions Leagues tredje kvalifikationsrunde, der dog kunne have været endnu bedre.

På hjemmebane vandt de danske mestre 2-0 over Ferencvaros på mål af Adam Buksa og Franculino, mens Aral Simsir brændte et straffespark.

Returopgøret i Ungarn spilles næste tirsdag. Går FCM videre, så venter enten slovakiske Slovan Bratislava eller Apoel FC fra Cypern i den afgørende playoffrunde. De spiller første kamp onsdag.

Hjemmeholdets opstilling så umiddelbart ikke særlig offensiv ud, da midtbaneslideren Oliver Sørensen var valgt som Buksas makker i angrebet. Det gav til gengæld plads til både kreative Simir og Dario Osorio på kanterne.

Der var dog ikke meget offensivt spil at se fra FCM fra start i Herning. Ferencvaros havde markant bedre kontrol over bolden og havde flere tilløb til chancer.

Ud af det blå var det dog midtjyderne, der kom i front. Et aggressivt pres fra Osorio fik en forsvarsspiller til at smide bolden væk i opspillet, og den fik Buksa fat i.

Hans første afslutning ramte fødderne på den fremadstormende målmand, men FCM's nye polske angriber fik også fat i returen, vendte rundt og sparkede bolden nemt i mål på FCM's første chance i kampen.

Selv om de danske mestre fik spillet sig frem til flere chancer efterfølgende i første halvleg, var det stadig Ferencvaros, der var det bedste hold på banen. Flere gange måtte Elias Olafsson træde i karakter i FCM-målet.

Men i stedet for et Ferencvaros-mål fik FCM endnu en gang hjælp af udeholdet i overtiden af første halvleg. Et skud ramte en forsvarsspiller på armen, og dommeren pegede på pletten.

I fraværet af skadede Cho Gue-sung, FCM's normale straffesparksskytte, trådte Simsir til. Han luntede frem til bolden uden at fjerne øjnene fra målmanden, men sparkede uden kraft direkte på den ungarske målmand, der nemt reddede bolden.

Det så langt bedre ud fra FC Midtjyllands side fra start i anden halvleg med mere spil på ungarernes banehalvdel.

Den gode start var lige ved at kulminere med et mål fra indskiftede Franculino, men stolpen stod i vejen for angriberens skud.

Med godt 20 minutter igen havde Franculino fået justeret sigtekornet. I en omstilling lagde Simsir elegant bolden i dybden til angriberen, der sikkert udplacerede målmanden.

FCM fortsatte med at trykke på og havde også chancer til mere, mens Ferencvaros også fortsat truede i den anden ende, men det blev ved de to mål til hjemmeholdet.