FCM's Jonas Lössl dropper i tiltrængt udesejr for AaB

Herning
Superliga: FCMidtjylland - AaB Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland-målmand Jonas Lössl fik en uheldig hovedrolle, da AaB søndag vandt med 2-0 i Herning.

AaB hentede en yderst tiltrængt sejr, da nordjyderne søndag slog FC Midtjylland med 2-0 på MCH Arena i ottende spillerunde af Superligaen.

Holdet fra Aalborg kan glæde sig ekstra meget over sejren, da Lars Friis' tropper ikke havde vundet på udebane siden april.

Resultatet betyder, at AaB rykker op på otte point og over nedrykningsstregen, da holdet nu har et point ned til OB. FCM har kun et point mere end nordjyderne og hele ni point op til Randers på førstepladsen.

Trods AaB-dominans vil kampen blive husket for, at tilbagevendte Jonas Lössl, der var med i stedet for den vanlige FCM-målmand Elias Olafsson, lavede en fæl fejl ved scoringen til 1-0.

Kampen startede meget lige, hvor det meste af spillet foregik på midten af banen.

Som kampen skred frem, blev AaB kampstyrende, og det var derfor helt fortjent, at nordjyderne kom på 1-0 efter en halv time.

Jonas Lössl i FCM-målet vil dog græmme sig over målet, da han skulle have reddet langskuddet fra midtbanespilleren Pedro Ferreira.

De lovende takter fortsatte efter pausen, og knap et kvarter inde i anden halvleg fordoblede kantspilleren Allan Sousa AaB's føring efter et dybdeløb.

Efter målet kæmpede midtjyderne indædt for en reducering, og offensivprofilerne Pione Sisto og Evander var med store chancer tæt på at bringe spænding tilbage i opgøret.

Intet lykkedes dog for midtjyderne, og kampen endte derfor uden flere scoringer.

I næste runde af Superligaen skal FCM møde FC Nordsjælland på udebane, mens AaB får besøg af Lyngby.