FCN får skovlen under FCK efter drømmestart

Farum
Superliga: FC Nordsjælland - FC København Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Marcus Ingvartsen lavede et kongemål, da FCN med 3-2 blev det første hold til at besejre FCK i den nye sæson.

FC Nordsjælland blev søndag det første hold til at slå FC København, da det blev til en 3-2-sejr på hjemmebane i Superligaen.

Hjemmeholdet fik en drømmestart med to flotte mål af Sindre Walle Egeli og Marcus Ingvartsen inden for de første fem minutter, og det blev også 3-0 ved Benjamin Nygren, inden FCK i anden halvleg slog tilbage ved Orri Oskarsson og Viktor Claesson.

Selv om reaktionen i anden halvleg var opløftende, må et meget lavt bundniveau i både defensiven og med bolden længere fremme ad banen før pausen bekymre Jacob Neestrup og resten af FCK-staben.

Med sejren har FCN indhentet FCK i tabellen. Begge har 11 point efter seks kampe på henholdsvis fjerde- og femtepladsen.

FCK havde trods svingende præstationer trods alt ikke tabt og ikke indkasseret mere end to mål i sæsonen inden denne søndag, men allerede efter fem minutter i Farum var begge dele alvorligt truet.

Efter to minutter nærmest slicede den tidligere FCK-profil Peter Ankersen bolden mod bageste stolpe, og her dukkede 18-årige Sindre Walle Egeli op og pandede værterne på 1-0.

Herefter fulgte kampens detalje. Conrad Harder brysttæmmede et indlæg ned for fødderne af Egeli, som sendte bolden videre ind mod Marcus Ingvartsen.

Førsteberøringen sendte bolden op på eget bryst, og så svingede angriberen ellers sit venstreben og smækkede kuglen op i krydset med vristen. Et drømmehug af en karakter, som det langt er alle forundt at lave i en hel karriere.

FCK rystede chokstarten nogenlunde af sig og arbejde sig ind i opgøret, men efter en halv time blev holdet sendt til tælling, da Benjamin Nygren øgede til 3-0 efter Conrad Harders glimrende forarbejde i en omstilling.

FCK kæmpede sig groggy til pause, og selv om det også startede skidt i anden halvleg, blev et lille håb tændt ud af ingenting efter 55 minutter.

Mohamed Elyounoussi slog bolden dybt mod Orri Oskarsson, og efter en vunden duel med stopper Lucas Hey sparkede islændingen resolut FCK på tavlen.

FCK duftede et comeback og pressede værterne fint, men både Egeli og Harder var tæt på at gøre det til 4-1, inden det efter 78 minutter blev 2-3 takket være to indskiftere.

Brasilianske Robert slog bolden i feltet, hvor Viktor Claesson steg til vejrs og dirigerede den uden for Andreas Hansens rækkevidde.

Reduceringen gav spænding i slutfasen, hvor FCN måtte slide hårdt for at holde gæsterne fra chancerne. Det lykkedes dog nogenlunde, eftersom den helt store FCK-mulighed udeblev.

Tættest på var forsvarsspilleren Kevin Diks med et indlæg lige forbi målrammen dybt inde i overtiden.