FCN-fodboldkvinder vinder mesterskabet for første gang

Brøndby
Gjensidige Kvindeliga: Brøndby IF - FC Nordsjælland Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

For første gang nogensinde kan FC Nordsjællands fodboldkvinder kalde sig danske mestre efter 1-1 mod Brøndby.

FC Nordsjællands fodboldkvinder er for første gang danske mestre.

Det står klart efter lørdagens 1-1-kamp ude mod Brøndby, der foran 1695 tilskuere skulle bruge en sejr i sidste spillerunde for at vippe FCN væk fra førstepladsen.

Efter syv minutter fik Brøndby tilkendt et straffespark efter en arm på bolden af en FCN-spiller.

Brøndby-angriberen Nanna Christiansen brændte dog straffesparket, som blev pillet helt ude ved stolpen af FCN-keeper Amanda Brunholt.

FCN-spillerne løb efterfølgende hen til keeperen og jublede over den vigtige aktion.

Uafgjort var nok for FCN, og det kunne ses på det krampagtige og nervøse spil, der var uden rytme og idé.

Det samme kunne siges om Brøndbys spil, der heller ikke fungerede efter planen i den silende regn i de første 45 minutter.

Det skulle blive bedre efter en pausesnak hos de to hold, der begge leverede bedre spil.

To minutter efter pausen kom FCN foran 1-0 på et mål af den australske forsvarsspiller Winonah Heatley.

Brøndby-keeperen Ann-Kathrin Dilfer boksede bolden væk foran FCN-angriberen Emilia Asgeirsdottir, der røg i græsset.

Bolden røg dog lige ud til Winonah Heatley, der sparkede hjemmeholdet foran.

Tre minutter senere udlignede Brøndby efter et hjørnespark. Brøndby-angriberen Hafrun Rakel Halldorsdottir satte sidste fod på bolden, der røg op i højre målhjørne.

Brøndby pressede på for det føringsmål, der kunne kaste et DM-guld af sig. Men målet kom ikke.

I den hektiske slutfase, der bød på syv minutters tillægstid, formåede Brøndby at komme frem til to gigantiske chancer.

Seks minutter inde i dommerens tillægstid dumpede bolden ned foran Brøndbys Natalia Wrobel, der høvlede den over mål.

Minuttet efter headede Brøndby-angriberen Sofie Hornemann bolden over mål fra meget tæt hold.

Mens FCN aldrig før havde vundet DM-guld, har Brøndbys kvindehold vundet 12 mesterskaber i perioden mellem 2003 og 2019.

Der venter en pokalfinale mellem FCN og Brøndby på onsdag, og den kamp runder sæsonen endegyldigt af.