FCN rammer Vejle med egen medicin og tager tre point

Vejle
Superliga: Vejle Boldklub-FC Nordsjælland Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Med en kontrascoring efter en times spil blev Oliver Antman matchvinder for FCN på turen til Vejle.

Uden at imponere tog FC Nordsjælland en favoritsejr på 1-0 ude over Vejle, da de to mandskaber rundede Superligaens tredje spillerunde af mandag.

De tre point sender FCN til tops i tabellen på en bedre målscore end Brøndby, Randers og FC København, som også alle har syv point.

Vejle er eneste hold i ligaen uden point efter tre kampe.

De første 45 minutter bød ikke på mange store chancer, og generelt var underholdningen ikke overvældende, men det gjorde ikke FCN's erfarne Peter Ankersen noget.

- Vi tager gerne de her lidt grimme sejre på udebane. Vi spillede en klog kamp, synes jeg, og vi gav ikke meget væk, siger han til TV 2 Sport.

- Vi holdt dem næsten helt nede, og vi pakkede en af ligaens farligste angribere ind.

FCN havde bolden klart mest og kom frem til afslutninger, men chancerne var sjældent ret store, ligesom afslutningerne manglede skarphed.

Vejle forsøgte at stikke den anden vej med kontrastød, og det havde hjemmeholdet egentlig god succes med.

Den første halve time gav det ikke så mange muligheder, men i det sidste kvarter kom der mere præcision på afleveringerne frem i banen. Det gav lidt tilbud.

Især Musa Juwara fik et par udmærkede chancer, men afslutningerne manglede kvalitet.

Der kom mere liv i og omkring felterne efter pausen, men den berømte sidste aflevering var oftest ikke skarp nok.

Det var den dog efter en god times spil. FCN brugte den kontramedicin mod Vejle, som hjemmeholdet ellers havde forsøgt at stikke gæsterne med gennem hele kampen.

FCN-keeper Andreas Hansen greb et hjørnespark og satte straks bolden i spil. Fire FCN-spillere buldrede frem mod tre Vejle-forsvarsspillere, og Mario Dorgeles fandt Oliver Antman, som flot flugtede bolden behersket ind.

Vejle rykkede spillet lidt længere frem, men fik aldrig lagt et reelt pres på FCN-målet, før det var for sent.

Både Marcus Ingvartsen og Sindre Walle havde friløbere i kampens slutfase, men forsømte at lukke opgøret for FCN.