Fightende schweizere tager overraskende point mod Frankrig

Berlin

Med klogt spil og en god målmandspræstation formåede Schweiz at tage point fra Frankrig ved EM i håndbold.

Schweiz tog søndag aften et overraskende EM-point imod Frankrig, da de to hold efter en intens kamp med gode målmandspræstationer i begge ender delte i porten med 26-26.

I slutminutterne balancerede Frankrig på randen af en stor skuffelse, og det var Schweiz, der stod med muligheden for at tage sejren, men Andy Schmids forsøg i de sidste sekunder blev taget af Samir Bellahcene i det franske mål.

Pointdelingen betyder, at Schweiz kommer på tavlen i gruppespillet, efter at holdet i åbningskampen var blevet rundbarberet med 14-27 mod værtsnationen Tyskland.

I størstedelen af opgøret mod Frankrig spillede Schweiz syv mod seks med forholdsvis stor succes. De gange, det ikke var succesfuldt, blev det dog konsekvent straffet af de rutinerede franskmænd.

14 mål scorede Schweiz i hele åbningskampen mod Tyskland. I opgøret mod Frankrig brugte schweizerne blot den halve tid på at nå samme målantal, da holdet gik til pause med 14-14 mod de franske favoritter.

Frankrig kom ud til anden halvleg i et højt tempo og fik hurtigt skabt et hul på fire scoringer til de hårdt kæmpende schweizere.

Det fik den schweiziske landstræner, Michael Suter, til at forlange en timeout i et håb om, at franskmændene ikke løb helt fra Schweiz, hvilket heller ikke lykkedes.

Størstedelen af anden halvleg holdt Schweiz fast i det tålmodige syv mod seks-angrebsspil, som den aldrende stjerne Andy Schmid styrede.

Hver gang Frankrig sløsede en lille smule, udnyttede Schmid og Schweiz muligheden og spiste en del af forspringet, mens Nikola Portner i målet samtidig leverede flere vigtige redninger.

Med syv minutter tilbage fik Schweiz genetableret kontakten til franskmændene ved 24-24, og derfra slap de to hold ikke hinanden.

Med det uafgjorte resultat indtager Frankrig førstepladsen i gruppe A med tre point. Tyskland har mulighed for at tage førstepladsen, når værtsnationen senere søndag aften står over for Nordmakedonien.

Tyskland og Frankrig mødes i den sidste runde af gruppespillet.