Fodboldkvinder går i stå efter lynscoring og taber testkamp

Viborg
Kvindefodbold: Danmark - Australien Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Danmark var mindre end et minut om at komme foran mod Australien, men endte med at tabe 1-3.

Det startede så godt, men sluttede så skidt for det danske kvindelandshold i fodbold, der tirsdag aften testede formen mod Australien på Viborg Arena.

Tre australske scoringer i løbet af ni minutter efter pausen spolerede resultatet for Lars Søndergaards tropper, der tabte 1-3.

Resultatet kan der ikke som sådan indvendes noget imod. Efter en jævnbyrdig første halvleg var Australien bedst i anden, hvor det danske spil slet ikke kom til at fungere.

Danmark fik ellers en kanonstart med en scoring efter mindre end 50 sekunder. Janni Thomsen spillede fra højre side en flad aflevering ind midt foran mål, hvor Everton-spilleren Karen Holmgaard ekspederede bolden i mål.

Uden vigtige point på spil kunne Lars Søndergaard tillade sig at eksperimentere med sin startopstilling.

Det betød en sjælden bænkeplads til anfører Pernille Harder, der først kom på banen efter en times spil. Pudsigt nok faldt alle tre australske scoringer, efter at Danmarks absolut største navn var kommet i aktion.

Det kan Harder nu dårligt klandres for. De danske spillere vil givetvis ærgre sig over flere af gæsternes træffere.

Den første, som Caitlin Foord stod for, må dog primært tilskrives uheld. Foords flade og harmløse afslutning blev rettet af og snød målvogter Lene Christensen.

Christensen var til gengæld ikke helt uden ansvar for de to næste scoringer der faldt i 74. og 76. minut.

Først gjorde Katrina-Lee Gorry det til 2-1 med et langskud, der sad midt i målet, men alligevel snød den danske keeper.

- Den skal jeg have, siger Lene Christensen til DR.

- Jeg ærgrede mig, da jeg så den gå i mål. Men fejl sker, og jeg er også kun et menneske, lyder det fra målvogteren fra norske Rosenborg.

Da Foord kort efter sendte endnu en afslutning op under overliggeren, nåede Christensen ikke op til bolden, og dermed sluttede det med en forholdsvis sikker sejr til gæsterne.

Australien er nummer 12 på Fifas verdensrangliste og dermed fem placeringer over Danmark. Sammen med New Zealand er australierne vært for VM-slutrunden, der spilles næste sommer.

Her er Danmark også med, og tirsdagens test viste, at der er plads til forbedring i de kommende ni måneder.

- Vi skal være endnu bedre med bolden. Nu bliver vi forhåbentlig matchet med en masse gode modstandere, og så skal vi arbejde med intensiteten i spillet, siger Lene Christensen.