Første sejr i otte kampe: Horsens slår Silkeborg

Silkeborg
Superliga: Silkeborg IF - AC Horsens Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Efter otte kampe uden sejr kom AC Horsens tirsdag aften tilbage på sporet med en 2-1 sejr ude mod Silkeborg.

Defensiv disciplin og mål af Anders K. Jacobsen og Moses Opondo sikrede AC Horsens en forløsende sejr, da holdet tirsdag slog Silkeborg på udebane med 2-1 i Superligaen.

Det var første gang siden november, at Horsens vandt en kamp i Superligaen.

I store dele af kampen var Silkeborg i boldbesiddelse, men værterne havde svært ved at dirke det dybtstående Horsens-forsvar op. I den modsatte ende udnyttede gæsterne flot de muligheder, der bød sig foran mål.

Trods pres mod Horsens-målet i kampens afslutning måtte Silkeborg-spillerne for fjerde superligakamp i træk gå fra banen uden sejr.

Med den vigtige sejr øger AC Horsens afstanden til AaB under nedrykningsstregen til otte point. Silkeborg ligger nummer tre i nedrykningsspillet med 30 point.

Kampen havde ikke været i gang længe, før gæsterne bragte sig foran.

Horsens-spidsen Anders K. Jacobsen prikkede bolden i mål til 1-0 efter kun ni minutter.

AC Horsens stod dybt og gjorde det svært for værterne at få sparket på mål.

Faktisk var det først efter 35 minutter, at Silkeborg kom frem til en afslutning, selv om holdet havde størstedelen af boldbesiddelsen.

Anden halvleg var knap gået i gang, før Silkeborg-angriberen Tonni Adamsen udlignede til 1-1.

Kun tre minutters spil senere kom Horsens dog foran igen, da udeholdets kantspiller Moses Opondo uden for feltet bankede bolden i kassen efter 49 minutter.

Værterne satte sig tungt på spillet i resten af kampen, men udligningen kom aldrig trods flere chancer.