Forvandlet Viborg-hold sænker Silkeborg i trænerdebut

Viborg
Viborg FF - Silkeborg IF, Superliga Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En flyvende start med to scoringer af Anosike Ementa grundlagde Viborgs 2-1-sejr over Silkeborg IF.

Viborg FF-assistent Jakob Poulsen sad på trænerbænken mod Silkeborg IF, da holdet fra domkirkebyen sejrede med 2-1 i Superligaens 14. runde.

Viborg er nemlig i dialog om at sælge cheftræner Jacob Friis, og derfor var det assistenttræner Poulsen, der ledte tropperne fra sidelinjen for første gang.

Herfra kunne Poulsen se et nærmest forandret Viborg-hold, der kom flyvende fra start og havde topholdet fra Silkeborg på hælene. Derfor var det ganske fortjent, at Viborg hentede tre point efter en slingrende efterårssæson indtil videre.

Med den vigtige sejr hopper Viborg op på syvendepladsen i Superligaen med 16 point og fire point op til AGF på sjettepladsen. Silkeborg er på tredjepladsen med 26 point, men kan blive overhalet af FC Midtjylland, der senere søndag møder Hvidovre IF.

Jakob Poulsen fik en drømmestart på opgøret. Efter et flot forarbejde af angriberen Renato Júnior sendte Anosike Ementa 1-0-målet ind efter et kvarter.

Fem minutter senere var Ementa igen på spil og fordoblede Viborgs føring med et skarpt hovedstødsmål.

Herfra fortsatte Viborg med at kontrollere kampen dog uden at tilspille sig store målchancer. Derfor gik holdene også til pause med tomålsføringen til hjemmeholdet.

Silkeborg kom langt bedre med efter pausen og fik bedre styr på spillet med bolden. Det kastede blandt andet en voldsomt stor hovedstødschance af sig til midtbanespilleren Anders Klynge, men han formåede at heade bolden ned i jorden og over mål.

Viborg ændrede indstilling og begyndte at stå dybere på banen for at forsvare føringen hjem, hvilket så omvendt også gav mere initiativ til gæsterne fra Silkeborg.

Silkeborg fik reduceret til 1-2 i kampens sidste minutter, men de tre point endte hos Viborg.