Frankrig banker rust af i sikker EM-åbningssejr

Düsseldorf

Nordmakedonien fulgte med i starten, men Frankrig kom planmæssigt fra land ved EM med sejr på 39-29.

Nordmakedonien kunne som forventet ikke stille det store op mod Frankrig, da de to nationer åbnede EM i herrehåndbold på det til lejligheden ombyggede fodboldstadion i Düsseldorf.

De mere end 50.000 pladser på stadion var ikke helt fyldt op, men det bliver de senere onsdag, når de tyske værter spiller. Men dem, som var mødt tidligt op, fik en fransk opvisning i sejren på 39-29.

Som man ofte ser i åbningskampe, skal der bankes lidt rust af hos de store hold.

Frankrig var på papiret stor favorit, men havde lidt svært ved at komme i gang - især defensivt.

Makedonerne havde ikke svært ved at komme frem til scoringer og hang derfor relativt let på indtil midtvejs i første halvleg.

Fra 10-10 efter lidt over 15 meget målrige minutter begyndte Frankrig dog at finde fodfæste defensivt, og straks kom de makedonske spillere til kort.

Antallet af tekniske fejl steg markant, og da det kun lykkedes at score tre mål i halvlegens sidste kvarters tid, kunne Frankrig gå til pause med en føring på 17-13.

Hugo Descat var den store oplevelse for franskmændene med seks mål på seks forsøg før pausen, og selv om han gearede ned i anden halvleg, trak Frankrig yderligere fra.

Makedonerne indledte anden halvleg med tre tekniske fejl på seks minutter, og den franske kontramaskine fortsatte med at straffe fejlene.

Generelt havde Frankrig ikke bolden i hænderne ret længe ad gangen, ej heller i det etablerede angrebsspil, hvor man meget hurtigt kom frem til store chancer.